Hoisin Sos Nasıl Yapılır? Hoisin Sos Tarifi

Çin mutfağının en sevilen popüler lezzetlerinden biri olan hoisin sos yiyenlerin hafızasına kazınıyor. Et ve patates kızartmasının yanına veya dip sosu olarak kullanılan yoğun, kokulu bir sos olan bu sosu evde de hazırlamak mümkün. Peki hoisin sos nasıl yapılır?

Hoisin Sos Nasıl Yapılır? Hoisin Sos Tarifi

Hoisin Sos Nasıl Yapılır? Hoisin Sos Tarifi

Mangal sosu olarak da anılan Çin mutfağının soslarından olan hoisin sosu, Asya sebzeli patates kızartmasında ve deniz ürünlerinde çokça kullanılan keskin bir sostur. Özellikle beyaz et yanına yapılabilecek bu enfes sosu siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.  Amerikan tarzı bir barbekü sosunu andıran hoisin sosu daha tuzlu, daha zengin içerikli ve biraz daha az tatlı. İşte enfes hoisin sosu tarifi…

MALZEMELER

4 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı pirinç sirkesi

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

2 yemek kaşığı susam yağı

1/8 yemek kaşığı karabiber

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı acı sos

1 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

Hazırladığınız bütün malzemeleri bir tencereye ekleyin ve malzemeler iyice bütünleşene kadar karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocakta kısık ateşe koyun ve malzemenin üçte biri kalana kadar pişirmeye devam edin. Enfes hoisin sosunuz hazır, afiyet olsun...

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR