Hızlı Yeme Alışkanlığını Değiştirecek Tavsiyeler

Hayatın hızlı temposuna ayak uydurmak için acele ederken yemek yemeyi de hızlandırıyoruz. Ancak hızlı yemek yemenin kilo alımına yol açtığı yıllardır biliniyor. Peki yeme alışkanlığımızı nasıl değiştirebiliriz?

28.02.2019-09:59 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-09:52) Hızlı Yeme Alışkanlığını Değiştirecek Tavsiyeler

Hayatın hızlı temposuna ayak uydurmak için acele ederken yemek yemeyi de hızlandırıyoruz. Ancak hızlı yemek yemenin kilo alımına yol açtığı yıllardır biliniyor. Peki yeme alışkanlığımızı nasıl değiştirebiliriz? işte yanıtı...

Obeziteye Yol Açıyor

Hepimiz, yemek yerken beyne doyma sinyallerinin gitmesi için biraz zaman geçmesi gerektiğinin farkındayız. Ancak iş uygulamaya geldiğinde hızlı hareket etmeyi tercih ediyoruz. Öncelikle yemek yemek bir zevk işidir. Bunu unutmamalıyız. Yemek yerken, lezzetlerin tadını çıkarmalı, yemek anından keyif almaya odaklanmalıyız.

Ayrıca hızlı yemek yiyen bireyler, yeterince çiğnemezler ve yemeğin tadını almakta zorlanırlar. Doyma sinyallerinin ulaşması da zorlaşınca kişi tokluk hissetmez ve daha fazla yemek ister. Bu da bir süre sonra fazla kiloya hatta obeziteye yol açabilir.

Hızlı Yeme Alışkanlığını Değiştirecek Tavsiyeler

Öncelikle yemeği hızlı yediğinizi kabul etmeniz gerekir. Yemek yerken 5 kere çiğniyorsanız bu rakamı önce 10’a daha sonra 15’e çıkarmaya çalışın. Kendinize müsaade edin ve sabırlı olun. Yemek yerken daha fazla çiğnemeye çalışmak, alışkanlığınızı değiştirme konusunda çok faydalı olacaktır.

Keyif Almaya Çalışın

Bunun yanı sıra yemek yerken birkaç kere kısa molalar verebilirsiniz. Tabağınızın tamamını bitirmeden önce birkaç kere durmayı deneyin ve yanınızdakilerle sohbet edin.Her lokmada çatal, kaşığı bırakmak da bir diğer etkili çözümdür. Bir lokma yemek alın ve kaşık çatalınızı tabağın kenarına bırakın. Lokmalarınızı yavaşça çiğneyin ve acele etmeden diğer lokmaya geçin. En önemlisi ise orada sadece karnınızı doyurmak için oturmadığınızı düşünün ve yemekten keyif almaya çalışın.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal