Hızlı Saç Uzatmanın Doğal Yolları Neler?

Her kadının hayalidir uzun ve sağlıklı saçlar. Uzaması için sabırsızlandığımız saçlarımız bazen inat eder ve uzamazlar. Peki saçlarımızın hızlı uzamasını doğal yöntemler uygulayarak nasıl sağlayabiliriz? Detaylar haberimizde...

29.02.2020-13:11 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-13:06) Hızlı Saç Uzatmanın Doğal Yolları Neler?

VÜCUDUNUZU SUSUZ BIRAKMAYIN

Saç uzatmanın ilk kuralı her gün 1,5-2 litre su içmektir. Yeterince su içerseniz cildiniz de, saç deriniz de, saç telleriniz de ihtiyacı olan neme kavuşur ve sağlıklı, parlak bir görünüme sahip olur.

SAÇ DİPLERİNİZE MASAJ YAPARAK DİNLENDİRİN

Saç diplerinize yapacağınız masaj, saç derinizin kan dolaşımını hızlandırır. Kan dolaşımının hızlanması ise hücrelerin görevlerini yerine getirebilmesi anlamına gelir. İki günde bir düzenli olarak saç derinize ağır ağır, dairesel hareketlerle masaj yapın.

Eğer vaktiniz yoksa sadece masaj yapın. Ama tavsiyemiz, haftada iki kez saç uzamasını kolaylaştıran şu yağlardan birini kullanmanız: Lavanta yağı, jojoba yağı, biberiye yağı, hindistancevizi yağı, saf zeytinyağı, ketentohumu yağı, badem yağı. İsterseniz hepsini eşit oranda -mesela her birinden 1 çay kaşığı- karıştırarak da kullanabilirsiniz. Bu yağlar saç köklerinizi nemlendirir ve besler, yeni saç oluşumuna katkıda bulunur.

ELMA SİRKESİ VE ISIRAGOTU

Her gün bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip için. Her gün bir bardak taze ya da kuru ısırganotu çayı için. Unutmayın: Önemli olan birden çok içmeniz değil, düzenli içmeniz!

LAVANTA KÜRÜ

Bir yemek kaşığı lavantayı 2 bardak sıcak suda demleyin. Temiz bir kapta bekleyen ılık suya ilave edin. Saçlarınızı banyodan çıkmadan önce bu suyla durulayın. Lavanta hem saçlarınızı güçlendirir, hem de kokusuyla sizi rahatlatır.

DÜZENLİ PERİYODLARLA SAÇLARINIZI KESTİRİN

Saç uzatmanın formulü, saçı kestirmektir! Düzenli olarak kesilen saç yenilenir ve uzamak için güç bulur. “Uçlardan iki parmak” kestirmek kısaltmak anlamına gelmez.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal