Pek çok vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengin olan Hindistan cevizi, dünyanın pek çok ülkesinde beyaz meyvesi, suyu, sütü ile hem yenerek hem de kozmetik ürünlerinin içinde tüketiliyor.Peki, Hindistan cevizi faydaları neler, nasıl yenir? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

Hemen her yaştan bireyin güvenle tüketebileceği Hindistan cevizi; karbonhidratlar, doymamış yağlar ve lif bakımından, kalsiyum, demir, bakır, magnezyum, manganez, çinko ve selenyum oldukça zengindir. Ayrıca bol miktarda protein, sodyum, potasyum, niasin, pantotenik asit, piridoksin, riboflavin, tiamin, C, E, K vitaminleriyle tüm vücut sağlığımız için gerekli öğeler barındırıyor.

Bağışıklığı güçlendiren, bitkinliği ve stresi dindiren, aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için faydalı hindistan cevizi kilo vermeye yardımcıdır. Kalori değeri oldukça düşük olan hindistan cevizi suyu bir numaralı diyet içeceğidir. Hindistan cevizi, protein zengini olması nedeniyle özellikle vejeteryanlar için besleyicidir.

HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL YENİR?

Hindistan cevizi meyve robottan geçirilerek ya da rendelenerek kullanılabilmektedir. Rendelenen hindistan cevizi sıkıldığında, elde edilen beyaz süt ile evde cilt bakım kürleri hazırlayabilirsiniz. Rendelenmiş hindistan cevizini tatlılarda ve kurabiyelerde kullanabilirsiniz. Mutfakta olduğu kadar kozmetik sektöründe de kendine yer bulan hindistan cevizinin yağı, suyu, sütü ve hazır paketlerde rendelenmiş halini de bulabilirsiniz.

Hindistan cevizinin besin değerleri

  • 100 gramlık bir Hindistan cevizi;
  • 4,78 gram karbonhidrat,
  • 3,92 gram protein,
  • 36,5 gram yağ,
  • 9 gram lif,
  • 35 miligram sodyum,
  • 380 miligram potasyum,
  • 20 miligram kalsiyum,
  • 2 miligram C vitamini,
  • 2,25 miligram demir içermektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın