Hercai Menekşe Çiçeğine Nasıl Bakılır?

Yaz bitti diye çiçek yetiştirmeye ara vermeyin. En güzel renkli ve evinizin havasını değiştirecek çiçekleri evinizde sevgi ile besleyebilirsiniz. Peki hercai menekşe çiçeği nasıl bir bitkidir? Menekşeye nasıl bakılır? İşte merak ettikleriniz.

05.11.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-11:19)

Çiçek bakmayı seviyor, etrafınızda onları görmekten mutlu  oluyorsanız işte size besleyebileceğiniz harika bir çiçek türü. Hercai menekşe bakımı nasıl olmalı? Evde hercai menekşeye nasıl bakılır? Detaylar haberimizde.

HERCAİ MENEKŞE (Viola)

Kışın rengarenk renkleriyle soğuk kış mevsimini renklendiren en güzel kış çiçeklerindendir. Bilimsel ismi Viola olan bitki Akdeniz ülkeleri, Kafkaslar ve Balkanlarda yetişmektedir. Ülkemizde ise hemen her yerde verimli olarak yetişebilmektedir.

Işıklandırma şartları: Menekşe çiçeği, direkt güneş ışığını istemez, yarı gölge sever. Gölge yerlerde yetişmesi gerekmektedir. Çiçeklenebilmesi bakımından direkt olmayan ışıklı ortamda yer alması şart.

Sulama şartları: Menekşe çiçeği nemli ortamları sevdiğinden, toprağın sürekli nemli kalması gerekir. Sulama yapılırken köklerden sulanmalı yaprak ve çiçeklerine su değmemesine özen gösterilmelidir.

Sıcaklık isteği: Hercai menekşeleri kışın kar altında kalsalar bile çok fazla zarar görmezler.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal