Her Sabah Uygulamanız Gereken 5 Sabah Rutini

Sabah uyandığınızda her zaman uyguladığınız bir sabah rutini mutlaka vardır. Ancak bu rutinlerinizin yanı sıra yapabileceğiniz ve kendinizi iyi hissedebileceğiniz birkaç alışkanlık daha var. İşte güne güzel başlamanızı sağlayacak ipuçları…

11.09.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-12:39) Her Sabah Uygulamanız Gereken 5 Sabah Rutini

Sık duyduğunuz ancak uygulamadığınız 5 sabah rutinini sizin bir araya getirdik. Bu rutinleri her sabah yataktan kalkar kalkmaz uyguladığınızda hayatınızın güzelleştiğini fark edeceksiniz. İşte hayatınızı güzelleştirecek 5 sabah rutinini…

KULAKLARINIZA MASAJ YAPIN

Kulak masajı tamamen uyanmanıza yardımcı olabilir. Sabah uyandığınızda yatakta yatarken kulağın hassas bölgelerine parmak uçlarınızla hafif masaj yapmak gün içerisinde kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlayacak.

LİMONLU BİR BARDAK ILIK SU İÇİN

Sabah uyandığınızda ilk iş olarak bir bardak ılık limonlu su içmek sindirim sisteminizin, böbreklerinizin ve bağırsaklarınızın sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar; toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ancak bir bardak için bütün bir limonun suyunu sıkmanıza gerek yok. Bu suyu içtikten sonra, kahvaltı yapmadan 20-30 dakika beklemek iyi bir fikirdir.

DİLİNİZİ TEMİZLEYİN

Hemen herkes günde iki kez dişleri temizlemek gerektiğini biliyor. Ancak bunu ikiyle sınırlandırmamalısınız. Dilde çok sayıda bakteri birikir ve bu ağız kokusuna, diş plağına, diş çürümesine ve diş etlerinde sorun yaşanmasına neden olur. Dilinizi temizlemek için ihtiyacınız olan tek şey sıradan bir diş fırçasıdır. Dilinizi temizlerken çok sert davranmamaya dikkat etmelisiniz, aksi halde dilinizin yüzeyine zarar verebilirsin.

BİR KAŞIK BAL YİYİN

Güne bir kaşık bal ile başlamak enerji ile dolmanızı sağlar. Aynı zamanda hafızanızı ve üretkenliğinizi harekete geçirir, öksürükleri iyileştirir ve alerji semptomlarını hafiflemesini sağlar. Taze ve doğal balınızı kahvaltı yapmadan 10-15 dakika önce tüketebilirsiniz. Eğer bu sizin için fazla şekerliyse, bir bardak su içerisine ekleyip tüketebilirsiniz.

AĞZINIZI HİDROJEN PEROKSİT SOLÜSYONUYLA YIKAYIN

Sabah rutinlerinizin arasına, hidrojen peroksit solüsyonunu ekleyebilirsiniz. Ağzınızı bu solüsyon ile doğru orana bağlı kalarak temizlediğinizde hiçbir tehlike arz etmez. 50 ml suyun içerisine yüzde 3'lük solüsyondan 5-7 damla damlatın. Bu prosedür dişlerinizi beyazlamasına, ağız kokusunun giderilmesine ve diş etlerinin iyileşmesine yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal