Her Cilt Tipine Uygun Maske

Her Cilt Tipine Uygun Renk Dengeleyici Maske, Sivilce ve Akneler için Maske, Yağlı Ciltler İçin Yüz Maskesi, Yağlı Ciltler İçin Yüz Maskesi Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir? İşte detaylar...

23.06.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-16:32) Her Cilt Tipine Uygun Maske

Her Cilt Tipine Uygun Maske

Her Cilt Tipine Uygun Renk Dengeleyici Maske
Zerdeçal maskeleri genellikle her cilt tipine uygundur. Cilt tonunu eşitlemek ve ince çizgiler, koyu lekeler, yara izlerinin görünümünü azaltmak için kullanılır. Bal, hafif bir beyazlatma etkisi gösterirken, limon suyu ve yoğurt, ölü deriden kurtulmak ve yeni hücre oluşmasına teşvik etmek için hafifçe pul pul dökülür.
-1 çay kaşığı limon suyu
-1 yemek kaşığı bal
-1Yemek kaşığı yoğurt
-1/4 çay kaşığı zerdeçal tozu
Tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırın. Tüm yüzünüze ve boynunuza ince bir tabaka halinde uygulayın. 20 dakika dinlendirin ve ılık su ile durulayın. Maskeyi 1 hafta boyunca tekrarlayın karışımı renk alanlarına sürerek günlük leke tedavisi olarak kullanın. Sonuçlar 2-3 ay sürecektir.

Akne Eğilimi Olanlar için Maske
Dermatologlar hem anti-inflamatuar hem de antibakteriyel bir olduğu için kabartma tozunu severler. Takviye edici olarak limon suyunu yatıştırıcı bal ile birleştirin ve akne kontrolüne yardımcı olmak için yumuşak ve etkili bir maske elde edin.
-1 çay kaşığı limon
-1 yemek kaşığı bal
-1 çay kaşığı karbonat
Küçük bir kaseye limon suyu, bal ve kabartma tozu ekleyin. İyice karıştırın yüz ve boyun üzerinde hafifçe uygulayın. Gözlerinizin yakınındaki bölgeden uzak durun. Bunu cildinize sürterek ovalamayın. 15 dakika sonra maskeyi önce ılık suyla, sonra soğuk suyla çıkarın.
Limon suyu kullanırken dikkat edin: Limonun aydınlatıcı ve parlatıcı nitelikleri olmasına rağmen, cildi ışığa duyarlı hale getirebilir. Yüzünüzü iyice durulayın ve kısa bir süre sonra güneşe çıkacaksanız 30+ güneş kremi kullanın.

Yağlı Ciltler İçin Yüz Maskesi
Kil maskeleri yağlı cildi kontrol etmek için harika bir seçenek olacaktır. Bal, fazla yağı parçalamaya yardımcı olur ve yüksek oranda emici kil, nazikçe peeling yaparken yağ tabakasını çıkarır. Doğal yağları dengelemek için en iyi seçim kil’dir. Ayrıca akne eğilimli cildi tedavi etmek için anti bakteriyel özelliklere sahiptir.
-1 çay kaşığı bal
-1 çay kaşığı Kil
-1 çay kaşığı elma sirkesi

Kil, bal ve elma sirkesini küçük bir kapta birleştirin (kil ile çalışırken asla metal kullanmayın). Yüz ve boyuna nazikçe uygulayın. 15 dakika sonra maskeyi önce ılık suyla, sonra soğuk suyla çıkarın.
Hassas Ciltler için Maske
Yeşil çay ve bal cilt kızarıklığı ve iltihap için büyü gibi çalışan iki bileşenidir. Bu yatıştırıcı kombo hassas ciltler için oldukça naziktir (endişeleniyorsanız cildinizin küçük bir yerinde yama testi yapın). Her iki bileşen de serbest radikallerle savaşan ve hasarlı cildi onaran güçlü antioksidanlardır.
-1 çay kaşığı yeşil çay
-1 yemek kaşığı bal
-1 çay kaşığı tatlı badem veya jojoba yağı
Bal ve yağı küçük bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın. Doğal yeşil çayınız yoksa, çay poşeti açıp yapraklarını kullanabilirsiniz. Bunu yüzünüze uygulayın ve ılık suyu yıkamadan önce 15 dakika bekletin.

Kuru Cilt İçin Yüz Maskesi
Bal ve avokado kuru ciltler için mükemmel nemlendirici bileşenler kombinasyonudur. Öğütülmüş badem hafifçe pul pul dökülür ve iyi yağları ile cildinizi yumuşak hissettirir. Daha da nemlendirici faydalar eklemek istiyorsanız, karışıma bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
-2 yemek kaşığı bal
-1/4 avokado, püresi
-2 yemek kaşığı badem, ince öğütülmüş
Küçük bir kaseye bal ve avokado ekleyin ve birlikte ezin. Öğütülmüş bademleri karıştırın. Yüze ve boyuna sürün ve 15-20 dakika sonra ılık suyla durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal