Her Banyoda Olması Gereken Özellikler

Banyonuzdan memnun değilseniz, tadilat yaptırmanın eşiğindeyseniz ya da biraz değişiklik istiyorsanız banyonuzu daha şık ve fonksiyonel hale getirmek bu haberimizi dikkatlice okumalısınız. Peki banyolarda ne tür değişiklikler istediğimiz düzeni verir? İşte detaylar…

07.07.2020-08:20 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-08:02) Her Banyoda Olması Gereken Özellikler

Banyonuza evinizdeki diğer yerlerden daha özensiz davranmış olabilirsiniz. Bu zamana kadar çok fazla dekor ile de süslememiş olabilirsiniz. Bu duruma bir son vermenin zamanı geldi. Banyonuzu olduğundan daha büyük ve daha şık gösterebileceğiniz öneriler muhakkak işinize yarayacaktır.

Dağınıklığın Gizlenebileceği Dolap Tasarımları

Banyolar dağınıklığı hiç kaldıramayan yaşam alanlarıdır. Oturma odalarında ya da mutfaklarda ufak tefek dağınıklıklar dekorasyonun dokusuna uyumlu görünebilir ve bu tarz daha sosyal yaşam alanları sürekli olarak kusursuz bir düzende tutulmaya ihtiyaç duymaz. Ancak banyolar için maalesef aynı şey geçerli değil. Banyolar en özel yaşam alanlarından biri olduğu için ve özellikle de oldukça işlev odaklı oldukları için en ufak bir dağınıklığı bile kaldıramazlar. Dolayısıyla banyo dekorasyonlarında olası dağınıklıkları gizleyebilen depolama alanı tasarımları oldukça gereklidir.

Görev Aydınlatma

Işıklandırma planı banyo dekorasyonlarının en önemli unsurlarından biridir. Banyolar için tek aydınlatma asla yeterli değildir. Dekorasyonlarda ışıklandırma söz konusu olduğunda üç temel aydınlatma tipi vardır; genel, görev ve vurgu. Banyolarda en gerekli aydınlatma tipi genel aydınlatmanın yanı sıra görev aydınlatma unsurlarıdır. Lavabo tezgahındaki ve aynanın etrafındaki ışıklandırma unsurlarının olması önemlidir.

 İyi Bir Lavabo Ünitesi

Banyoların en sık kullanılan unsuru olan batarya ve lavaboların işlevsel açıdan önemlidir. Eğer banyonuzda sınırlı bir değişiklik yapmak istiyorsanız mutlaka önce lavabonuzdan başlamanızı öneriyoruz çünkü kullanışlı olmayan, eski, su sızdıran ve paslı bataryalar ve lavabo üniteleri oldukça sağlıksız ve çirkin bir görünüm yaratır.

GENİŞ BİR AYNA

Küçük bir aynanın size yettiğini düşünebilirsiniz ama geniş bir ayna ile hayatınızın kolaylaşacağını unutmamalısınız. Üstelik geniş aynalar yalnızca işlevsel olarak değil dekoratif açıdan da oldukça önemlidir. Hem mekana olduğundan daha geniş ve ferah bir görünüm katıyorlar hem de dekorasyona şık bir ışıltı ekliyorlar

Süs Bitkisi

Banyonuzu kusursuz bir hale getirmek istiyorsanız mutlaka küçük bir vazoda zarif çiçeklerle ya da ev bitkileri ile süslemelisiniz. Tazeliğin sembolü olan süs bitkileri ve çiçekler banyonuzun daha şık görünmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda da içerideki pozitif enerjiyi yükselteceklerdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal