Hem Sağlıklı Hem Hızlı Kilo Vermenin Yolu

Hem hızlı hem sağlıklı kilo vermek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Kilo verirken hem sağlığınızı koruyun hem de kısa sürede sonuç alın.

17.01.2019-15:47 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-15:40) Hem Sağlıklı Hem Hızlı Kilo Vermenin Yolu

Hem hızlı hem sağlıklı kilo vermek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Kilo verirken hem sağlığınızı koruyun hem de kısa sürede sonuç alın. İşte püf noktaları...

Şekeri Hayatınızdan Çıkarın

Taze sebze ve meyvelerden alınan şeker vücudumuz için yeterliyken hazır gıdalar ve içeceklerden aldığımız şeker sağlıklı bir beslenme için almamız gerekenin 4-5 katını buluyor.Şeker özellikle bel bölgesinde yağlanmaya yol açıyor. İştah açan şeker, kilo almanıza sebep oluyor. Hızlı kilo vermek istiyorsanız pasta, kek, bisküvi ve diğer paketlenmiş atıştırmalıklar, diyet veya normal gazlı içecekler, paketlenmiş meyve suları, küp şeker ve diğer sonradan eklenmiş tüm şeker kaynaklarını beslenmenizden çıkarın.

Nişastalı Besinleri Yemeyin

Ekmek, patates, makarna, pirinç gibi karbonhidrat değeri yüksek nişastalı besinler kilo vermenizin önündeki engel olabilir. Örneğin beyaz ekmek yada beyaz pirinç rafine karbonhidrat sınıfına girer. Rafine karbonhidratların besin değeri oldukça düşüktür, daha az besin lifi içerirler ve yarattıkları tokluk hissi kısa sürer. Ayrıca bu tip besinler çok hızlı sindirildiği için kan şekerini kısa sürede yükseltirler.

Protein Ağırlıklı Beslenin

Karbonhidrat yerine (ekmek, pirinç, patates, makarna…) protein ağırlıklı beslenmek (et, balık, yumurta, süt ürünleri…) hızlı kilo vermek konusunda size iki temel noktada destek olur.

Yağdan Uzak Durmayın

Diyete başlar başlamaz tüm yağ tüketimini ortadan kaldırmak çok doğru değildir. Çünkü hem karbonhidratı hem de yağı azaltırsanız kendinizi halsiz hissedebilir ve diyetten vazgeçebilirsiniz.

Egzersiz Önemli

Aldığınız kalori miktarını istediğiniz kadar aşağı çekemiyorsanız veya kalori azaldıkça kendinizi bitkin ve halsiz hissediyorsanız daha çok hareket ederek aradaki açığı kapatabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal