Hazır Yufkayla Mantı Tarifi

Hazır yufkadan mantı tarifi, yufka mantısı, hazır yufkadan mantı, kıymasız yufka mantısı, yalancı mantı, hazır yufkayla mantı tarifi konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

04.05.2018-10:42 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-10:19) Hazır Yufkayla Mantı Tarifi

Hazır yufkadan mantı tarifi, yufka mantısı, hazır yufkadan mantı, kıymasız yufka mantısı, yalancı mantı, hazır yufkayla mantı tarifi konuları ile ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde...

Birçok tarifte kullandığımız muhteşem bir buluş olan hazır yufka sevilmez mi? Yufka ile neler neler yapılmaz ki... Yufka ile hazırlaması ve sunumu kolay olan kolay mantı da hazır yufka ile çok kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan mantı türü. Genel olarak sosyete mantısı olarak da bilinen bu mantının yapımı çok kolay.

Hamur açmayı bilmeyen ne yapsın mantı yemesin mi? Tabi ki hayır bu durumda yufka imdadınıza yetişiyor. İşte hazır yufkayla mantı tarifi ve yapılışı;

MALZEMELER
  • 3 adet yufka
  • 150 gr. kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tuz
Sosu İçin:
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme salça (İsteğe göre biber salçası kullanılabilir)
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay kaşığı kuru nane
Üzeri İçin:
  • 1 kase çırpılmış süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tutam kuru nane

HAZIRLANIŞI

  1. Kıymaya doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  2. 1 adet yufkayı düz zemine serin, kenarlarından içe doğru katlayın, iç harçtan ekleyip sıkı bir rulo yapın.
  3. Ruloyu ortadan ikiye bölün ve 2 cm. genişliğinde kesin.
  4. Ruloları tepsiye yerleştirin ardından fırça ile yufkaların üzerine hafif sıvı yağ sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Salça ve sıvı yağı kısık ateşte kavurun. Kavurulduktan sonra su ekleyip ocağı kapatın. Hazırlanan sosu yufkaların üzerine dökün ve 15 dakika daha pişirin. Daha sonra sarımsak ve tuz ile yoğurdunu hazırlayın.
  6. Ilınan mantının üzerine önce yoğurt, sonra tereyağı döküp servis yapabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal