Hayat Üçgeni Nedir?

Hayat üçgeni veya yaşam üçgeni deprem sırasında yapılacak en doğru hareketlerden birisidir. Hayat üçgeni pozisyonu enkazdan sağ çıkan kişilerin kurtarıldığı pozisyonlarından biridir. Peki, hayat üçgeni nedir? Hayat üçgeni nasıl yapılır?

25.01.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 04.11.2020-10:17) Hayat Üçgeni Nedir?

Deprem sırasında doğru bir şekilde korunmak ve doğru pozisyonları almak, ölüm ve yaralanmaları önlemek açısından hayati önem taşır. Hayat üçgeni oluşturan afetzedeler arama kurtarma ekipleri tarafından, enkazda bulunan boşluklardan canlı olarak çıkarılır.

HAYAT ÜÇGENİ NEDİR? HAYAT ÜÇGENİ POZİSYONU NASIL YAPILIR?

Hayat üçgeni genellikle dirençli bir eşya tarafından, çöken yapıların desteklenmesiyle oluşur. Basitçe ifade edilirse, binalar yıkılırken, objelerin üzerine düşen moloz parçaları veya içerideki mobilyalar bu nesnelere çarptığında yanlarında bir boşluk oluşturur. Bu boşluk hayat üçgeni olarak adlandırılır. Bu nedenle, deprem esnasında hayat üçgeni oluşturabilecek eşyaların etrafı güvenli kabul edilir. Dolayısıyla bu tür yerlerde çöküp cenin pozisyonu alınabilir. Güvenli bölge tespiti için ilk kıstas, en az bir tarafınızın yükseltide kalacak şekilde olmasıdır. Çünkü oksijen girişi ve vücudunuzun yukarıdan gelecek baskılara dayanabilmesi gerekir. Bu durumda üstünüze devrilebilecek herhangi bir cisim de yüksekte kalan yerde çatı vazifesi görerek ağırlığı tutabilir. Bireylerin deprem sırasında sağduyulu davranarak çevrelerini doğru değerlendirmeleri çok önemlidir. Hayat üçgeni, en fazla korunma imkânını tanıyarak yaralanmalar ve ölümlerden büyük ölçüde koruyacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal