Herkesin dışarıda, cafeler de yediği havuçlu tarçınlı kek şimdi evimizde. Bu ölçülerle nefis bir kek oldu. Tarçın, havuç ve cevizin kekte buluşması enfes bir tadın ortaya çıkması demektir. Bu üçlü malzeme resmen keke can vermiş. Denemeyenlerin şiddetle denemesini tavsiye ediyoruz. İşte yapılışı...

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ


    Süslemek için:

    isteğe göre krem şanti

     

    Yapılışı:
    1. Soyup rendelediğiniz havucu kenara ayırın.
    2. Yumurtaları derin bir çırpma kesesine kırın. Üstüne toz şekeri ilave ederek şeker tamamen eriyip 3-4 katı oluncaya kadar çırpın.
    3. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
    4. Tamamen karışınca unu, vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın.
    5. Karışım pürüzsüz bir hale gelince tarçını ve havucu ekleyerek karıştırmaya devem edin.
    6. Kek kalıbını yağlayıp unlayın.Kalıbı ters çevirerek unun fazlasını dökün.
    7. Kek karışımını kalıba dökün.
    8. 180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
    9. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
    10. Dilimleyerek servis yapın.

    Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın