Havlu Kenarı Örnekleri

Eğer sizde evlenmeye hazırlanıyorsanız, kızınız ya da bir yakınınız evlenmeye hazırlanıyorsa mutlaka havlu kenarları edinmeli ya da kendiniz yapmalısınız. Peki, havlu kenarı nasıl yapılır? Havlu kenarı çeşitleri nelerdir? İşte tüm soruların cevapları...

12.04.2018-11:23 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-10:47) Havlu Kenarı Örnekleri

Eğer sizde evlenmeye hazırlanıyorsanız, kızınız ya da bir yakınınız evlenmeye hazırlanıyorsa mutlaka havlu kenarları edinmeli ya da kendiniz yapmalısınız. Peki, havulu kenarı nasıl yapılır? Havlu kenarı çeşitleri nelerdir? İşte tüm soruların cevapları...

Türk örf ve adetlerinde ceyiz hazırlamak her genç kızın olmassa olmazıdır.Çeyizin içerisinde özellikle masa örtüsü, yatak takımı ve havlu gibi ürünlerin olmasına ve bunların dantel ya da iğne oyası gibi el işleri ile süslenmesine dikkat edilmektedir. 

Eğer sizde evlenmeye hazırlanıyorsanız, kızınız ya da bir yakınınız evlenmeye hazırlanıyorsa mutlaka havlu kenarı edinmeli ya da kendiniz yapmalısınız.Eğer dantel örmeyi ya da iğne oyası yapmayı biliyorsanız kendi emeğinizle hazırladığınız havlu kenarları çok daha cazip olacaktır. Bu sayede istediğiniz renk ve modeldeki havlu kenarlarını hazırlama şansını elde edebileceksiniz.

HAVLU KENARI NASIL YAPILIR?

Aslında kolay havlu kenarı diye bir şey yoktur. Genelde zor modeller ve kolay havlu kenarı örnekleri vardır. Seçeceğiniz havlu ve yapacağınız oyanın önemi mevcuttur. Genelde iğne oyası şeklinde yapılan oyalar daha zor ve gösterişlidir. Fakat sizler daha sade modelleri seçtiğinizde işiniz kolaylaşacaktır.

RENKLİ HAVLU KENARLARI SÜSLEME TÜYOLARI

-Havlu kenarlarına tığ kullanarak öreceğiniz dantelleri diktikten sonra havlularınızın üzerini de birbirinden sevimli motiflerle süsleyebilirsiniz.

-Beyaz renkli bir havluyu rengarenk bir iğne oyası ile süslemeye ne dersiniz? Eğer bu fikir hoşunuza gittiyse sizin için çok ideal. Beğendiğiniz rengi seçtikten sonra sadece biraz zaman ayırmanız bu harika iğne oyalarını hayata geçirmek için yeterli olacaktır.

-Rengarenk çiçekleri havlunuzun üzerinde görmek istiyorsanız havlu kenarını minik motiflerle süsleyebilir ve öreceğiniz çiçek motiflerini ise havlunuzun üstüne dikebilirsiniz.

 Son Dakika Kadın  Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal