Hasanpaşa Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? Hasanpaşa Kağıt Kebabı Tarifi

Özellikle koyun eti sevenler için, harika bir tarif olan hasanpaşa kağıt kebabını evde yapmayı deneyebilirsiniz. Peki hasanpaşa kağıt kebabı nasıl yapılır? İşte enfes tadıyla kağıt kebabı tarifi...

Hasanpaşa Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? Hasanpaşa Kağıt Kebabı Tarifi

Hasanpaşa Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır? Hasanpaşa Kağıt Kebabı Tarifi

Farklı bir et yemeği yapmak istiyorsanız, fırında yapabileceğiniz hasanpaşa kağıt kebabını muhakkak deneyin. Tüm detaylarıyla hasanpaşa kağıt kebabı tarifi...

MALZEMELER

1 kg koyun eti

2 adet domates

3 adet havuç

1 adet kereviz sapı

3 adet patates

1 adet soğan

2 tatlı kaşığı kekik

Yarım demet maydanoz

3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber

YAPILIŞI

Önce domatesin kabuklarını soyun ve küp biçiminde kesin. Ardından soğanı rendeleyin, maydanoz ve kereviz sapını ince biçimde kesin. Havuç, patates ve eti kuşbaşı biçimde kesin. Bir tavanın içine zeytinyağını koyun, soğan ve etleri ekleyip, güzelce kavurun. Ardından kavurduğunuz etleri, patates, havuç, maydanoz, kereviz sapı, kekik, tuz ve karabiberle harmanlayın. Yağlı kağıdı koyacağınız fırın tepsisinin iki katı büyüklüğünde olacak biçimde kesip tepsiye koyun. Yağlı kağıda hazırladığınız malzemeyi koyup yayın. Ardından ikinci katı üstüne kapatın ve kenarlarını birleştirerek paket yapmış gibi şekil verin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi koyun ve 10-15 dakika kadar pişirin. bu sürenin ardından fırın ısısını 100 dereceye düşürün ve 10 dakika da bu şekilde pişirin. Pişen yemeğinizi fırından alın ve kağıdı yırtın. Artık servise hazır, afiyet olsun!

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR