Hangi Renk Güneş Gözlüğü Kullanıyorsunuz? İşte Renklere Göre Kullanım Yerleri!

Hangi renk güneş gözlüğü kullanmak gerekir? Güneş gözlüğünün rengi güneş ışınlarını kırmada nasıl bir etkiye sahiptir? Güneş gözlüğü alırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte renklerine göre merak ettiğini güneş gözlüğü rollerini sizin için derledik.

13.05.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-15:54)

Sİyah ya da kahverengi... Güneş gözlüğünde en fazla terccih edilen renklerdir.. Peki son zamanlarda moda olan rengarenk güneş gözlüklerini nasıl kullanmak gerekir?

Kahverengi, gri, yeşil: Bu renklerdeki güneş gözlüklerinin orta-üstü parlaklık şartlarındaki parıltıların önüne geçmesi ve göz yorgunluğunu en aza indirmesi beklenir.

Sarı, altın, açık kahverengi: Bu renkteki gözlükler; parlaklık anlamında daha az koruma sağlasalar bile, orta-düşük ışık koşullarında üstün performanstadırlar. Derinlik algısını ileri düzeyde sunan bu gözlüklerin kullanımı bilhassa kayak ve snowboard yaparken ya da diğer kış sporlarıyla ilgilenirken epey önem arz eder.

Pembe, kırmızı: Pembe ve kırmızı güneş gözlüğü mercekleri;ortamın daha parlak görünmesini destekler. Düşük ışık görünürlüğü ve kontrastı artırma konusunda iyi bir performans ortaya koyarlar (bulutlu hava koşullarında yapılacak kayak ve snowboard için tercih edilebilir). 

Aynalı camlar: Merceğin dış yüzeyine yansıtıcı film konulan ve ışığı daha çok yansıtıp göze daha az geçmesini sağlayan aynalı güneş gözlükleri, objeleri daha karanlık gösterirler ve kullanımları genel olarak kumlu, sulu, karlı ve yüksek rakımlı koşullar için elverişlidir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal