Hamsi buğulama, bilindiği üzere hamsi Karadeniz bölgesine has bir balık olmasının yanı sıra ülkemizin her noktasında sevilerek tüketilen bir balık olmasından dolayı hamsiyle yapılan yiyecekler de o derece yaygındır.İşte hamsi severler için buğlama tarifimiz haberimizde...

FIRINDA HAMSİ BUĞLAMA TARİFİ

1 kilo hamsi

1 iri domates

2 orta boy kuru soğan

TUZ

Karabiber

Pul biber

Limon suyu

Zeytinyağı

FIRINDA HAMSİ BUĞLAMA TARİFİ

Oncelinle hamsilerimizi ayıklayıp temizleyip bir güzel suzrelim ve daha sonra süzdüğünüz hamsileri tuzla yalım dolaba kaldıralım 1 saat dinlensin. Beklerken tuzu içine cekecegi için lezzeti artacak. O arada soğanlarimizi, domateslerimizi halka şeklinde weya yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım. Borcamimizin tabanina önce 1 dilimledigimiz soğanimizi dizelim sonra hamsilerimizi dizelim we sonra 2 soğanimizi dizelim tekrardan üzerine aralarina domateslerimizi istedigmiz gorsellikte dizelim. Son olarak üzerine limon suyu, zeytinyagi, tuz, karabiber, pulbiberini gezdirelim we 200° fırında alti ustu acik bir sekilde yarım saat pişirelim pistginden emin olduktan sonra fırınin sadece ust kismini acik birakip baligimizin ustlerinin kizarmasini saglayalim. 5-10 dk yeterli olacaktir. ( kontrol etmenizde fayda war cunki her fırın ayni olmuyor) Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın