Hamileyken Hamile Kalmak Mümkün mü?

Aynı anda iki kere hamile kalmak kulağa pek mümkün değilmiş gibi geliyor. Üstelik bilimsel olarak bunun olup olamayacağını da bilmiyoruz. Peki, gerçekten aynı anda hamile kalıp iki farklı bebeği doğurmak mümkün mü? İşte, cevabı...

18.07.2019-12:44 - (Son Güncelleme: 18.07.2019-12:45) Hamileyken Hamile Kalmak Mümkün mü?

İkiz, üçüz, dördüz hatta altız doğum gerçekleştiğini bile duydu bu kulaklar. Peki, hiç gebeyken gebe kalma durumunu işitmiş miydiniz?

TAM 10 KERE YAŞANDI

Bu olayın resmi olarak bilinen 10 vakası var ve sonuncusu Avustralya'da Kate Hill adlı bir kadında oluştu. 10 gün içinde iki kez gebe kalan kadın önce Charlotte adı koydukları kızını 10 gün içinde de Olivia ismini verdikleri kızı dünyaya gözlerini açtı. Birbirleriyle yakın bir vakit içinde doğmalarına karşın ağırlıkları ve kan tipleri aynı değildi.

Bu yaşanan haln aslında bir ismi var. Süperfetasyon ismi verilen bu durum gerçekte insanlar dışındaki memelilerde oldukça yaygın. Kemirgenler, tavşanlar, atlar, koyunlar, kedigiller ve kangurular gibi pekçok hayvanda süperfetasyon görülebiliyor.
Genelde bir kadın gebe kaldığında yumurtalıkları rahimde yumurta bırakmayı keser, çünkü hormonlar vücuda bir bebek yetiştirmek için "hazırlanma" için bir uyarı gönderir. Ayrıca, süperferasyon olduğunda, yumurtalıklar döllenebilir hale gelebilecek farklı bir yumurta üretir ve salıverir.

BİR AKSAKLIK SONUCU MEYDANA GELİYOR

Ancak hamile kadınlarda bazı hallerde yumurtlama devam edebiliyor ve tekrar gebe kalmayı engelleyen sistemdeki bir aksaklık sonucu, gebe bir kadının yeniden hamile kalması mümkün oluyor .

Döllenmiş bir yumurta ikiye bölündüğünde veya iki yumurtayı aynı zamanda iki sperm döllediğinde ortaya çıkan ikiz bebeğe hamile kalma durumundan farklı olarak, süperfetasyon, bir kadının var olan gebelikten daha genç bir ilave cenine gebe kalmasına yol açar.
Sürpriz bir şekilde, kaza sonucu dünyaya gelen çoğu bebek hayatta kalmayı başarmış. Asıl risk, bebeklerin aynı zamanda doğacak olmaları gerçeği. Bu sebeple, bebeklerden birinin erken doğum (prematüre) zorluklarını kaçınılmaz bir şekilde tecrübe edeceğini söylemek doğru.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal