Hamilelikte Yaşanan Problem: Bulanık Görme

Hamilelikte vücutta birçok değişiklik meydana gelir. Bu değişmeler sizin ve bedeninizin bu sürece alışmanız için gereklidir. Gerçekleşen bu değişimler sizi rahatsız edebilir. Bunlardan biri de bulanık görme problemi. Peki bu durum neden yaşanır? İşte detaylar...

17.06.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-12:32) Hamilelikte Yaşanan Problem: Bulanık Görme

Hamile olan insanlar bu süreçte rahatsız olabileceği birçok belirti ile karşılaşmaktadır. Bu belirteler hamileliğin ilk ayarına daha çok görülmektedir. Mide bulantısı, ellerde ve ayaklarda şişme, kilo alımı, sırt ağrıları ve gözlerde bulanıklaşma görülen bazı belirtilerden bazılarıdır.

Hamilelik dönemlerinde bulanık görme, neredeyse tüm kadınların yaşar. Fakat gözlerdeki kuruluk daha fazla kaşınmaya neden olarak bulanık görmeye neden olabilir.

Deutsches Ärzteblatt International’ de yayınlanan araştırmaya göre, hamilelikte görme bozuklukları ve göz rahatsızlıklarının görülme oranı 'tir. Bu problem çoğunlukla da zararsız olduğu belirlenmiştir. Bu görme bulanıklığı gebeliğin herhangi bir aşamasında olabilmektedir. Bu bulanıklık vücutta değişen hormon dengelerine bağlı olarak meydana gelmektedir.

HAMİLELİKTE NEDEN BULANIK GÖRÜLÜR?

Bu dönemde hormonlarda görülen değişmeler, vücutta fazla su tutulmasına neden olabilir. Bu durum da görülmesi muhtemel olan ödeme neden olabilir. Gerçekleşen bu değişim, görünüşü de etkilemektedir.

Türk Oftalmoloji Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, vücuttaki ödem korneada da su birikmesine neden olarak özellikle hamileliğin son haftalarında korneanın kalınlaşmasına neden oluyor ve bu da bulanıklık görmeye neden oluyor.

HAMİLELİKTE BULANIK GÖRME NASIL ENGELLENİR?

Bulanık görme ile yaşanan problemlerde ilk olarak doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Yaşanılan her gebelik kişiye özel olduğundan, yaşadığınız görme bulanıklığı sizin hamileliğinizin ilerleyişindeki etkenlere bağlıdır. Gün içerisinde telefon ekranına çok bakmamak, gözleri dinlendirmek bu belirtinin azalmasına yardımcı olacaktır.

Eğer lens kullanıyorsanız hamilelik döneminizde lens kullanmayı bırakmanızı tavsiye edilir. Onun yerine gözlük kullanabilirsiniz. Kullandığınız gözlüğün de yetersiz geldiğini düşünüyorsanız doktor kontrolüne giderek gözlüğünüzü değiştimelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal