Hamilelikte Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı? Hamilelikte Oje Sürülmesi Doğru mu?

Hamilelik en hassas kadın dönemidir. Zira her şey ona hasken tırnak bakımı da bundan ayrılamaz. Peki, hamile iken oje sürmek doğru mu? ya da tırnak bakımı nasıl yapılmalı? Gelin birlikte sorunun cevabını alalım.

23.07.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-17:27) Hamilelikte Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı? Hamilelikte Oje Sürülmesi Doğru mu?

Hamilelik döneminde kimyasallardan uzak durmak ve yıpranan tırnaklarınıza bakım yaptırmak istiyorsanız verilen önerilere kulak vermelisiniz.

HAMİLELERİN KİMYASALLARLA İMTİHANI

Hamilelikte kan dolaşımı yoluyla vücuda giren maddelere dikkat edilmesi ve makyaj ürünleri tercihinde de içeriklere bakılması önemli. Tırnak makyajında da özel tercih gerekiyor. Ojelerde zehirli madde içermediğini anlatan “3 free” olarak tanınan konu hakkında oldukça konuşuldu. Hatta Türkiye’de birçok ünlü marka ojelerinden bu üç toksik maddeyi çıkarttı ve sayfalarında duyurdu. Ünlü uluslararası markalar da yavaş yavaş bu toksikleri oje formüllerinden uzaklaştırıyorlar ve yeni serilerini “3 free” olarak ilan ediyorlar. Bu üç uzak durulması gereken madde: DBP (dibutyl phthalate), toluene ve formaldehyde. DBP’nin, ceninde hormon üretimi problemleri çıkarabileceği; toluene’nin üreme problemleri, baş ağrısı, kaşıntı, gözlerde batma gibi problemler çıkarabileceği ve formaldehyde ’in solunum zorluğu hatta kanserle sonuçlanabileceği söyleniyor.

HAMİLELER ORGANİK ÜRÜNE YÖNELMELİ

Her yanımız kimyasallarla çevrilene kadar güzelliğin korkutucu tarafına bakmayı hiç düşünmemiştik. Fakat artık organik sertifikalı markalardan kozmetik tercihinizde bu zararlıların zaten hiç kullanılmadığı doğal ojeler alabilirsiniz. Korkmaya gerek yok. Organik sertifika müfettişlerce her sürecin içeriği kontrol edilen içinizin rahat edeceği, zararlı kimyasal barındırmayan kozmetiklerdir.

KULLANILAN ÜRÜNLER HİJYENİK OLMALI

Hamilelikte tırnak etlerini kesmeden, yumuşatıcı bir yağla tahta çubukla hafifçe ittirmek ve tırnakları törpüleyerek manikürü tamamlamak en idealidir. Hamilelikte dış etkenlere daha açık, daha duyarlıyız. Kullanacağınız aletlerin hijyenik olması gerek. Tırnak eterinin incecik derisini keserken bakterilere ve mikroplara açık bir yer yaratmanıza gerek yok.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal