Hamilelikte Karın Ağrısının Nedenleri

Hamilelikte karın ağrısının nedenleri oldukça sık şekilde merak edilmektedir. Hamilelik sürecinde yaşanan karın ve mide ağrıları, vücudun geçirdiği değişimlerden dolayı normal bir durum olarak görülür. Ancak bu ağrılar kimi zaman zararsız olurken kimi zaman ise ciddi problemlerin işaretçisidir.

17.01.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-11:10) Hamilelikte Karın Ağrısının Nedenleri

Hamilelik sürecinde yaşanan karın ve mide ağrıları, vücudun geçirdiği değişimlerden dolayı normal bir durum olarak görülür. Ancak bu ağrılar kimi zaman zararsızken kimi zaman ise ciddi problemlerin işaretçisidir. Hafif kramp ve karın ağrılarında anne adaylarının panik yapmalarına gerek yoktur. Peki hangi durumlarda kanama görülür? İşte yanıtı....

Hamilelikte Karın Ağrısının Nedenleri;

- Rahimden kasığa kadar uzanan bağların gerilmesiyle oluşan yuvarlak bağ ağrısı, genellikle hamileliğin 14. ile 26. haftasında görülür.

- Gebelik döneminde progesteron hormonunun artmasıyla beraber sindirimde güçlükler yaşanır ve bu da gaz veya kabızlık problemlerini doğurur.

- Gebelik döneminde progesteron hormonunun artmasıyla beraber sindirimde güçlükler yaşanır ve bu da gaz veya kabızlık problemlerini ortaya çıkarır.

- Şiddetli karın ağrısının yanı sıra vajinal kanama yaşıyorsanız bebek rahimde ölmüş olabilir.

- Gebelikte yaşanan böbrek iltihabı; midede, pelvik bölgede ve alt karında ağrıya neden olabilir.

- Gebelik sürecinde rahim büyüyeceği için apandiste baskı yapar, bu da iltihaba neden olur.

- Dış gebelik yaşayan anne adaylarında genellikle mide ağrısı ve vajinal kanama görülür.

- Plasentanın rahimden ayrılması karın ağrılarına neden olabileceği gibi ölümcül risk taşır.

- Kolaylıkla tedavi edilebilen idrar yolu enfeksiyonu alt karında ağrıya neden olurken ateş, bulantı, kusma, terleme gibi ek belirtiler gösterebilir.

- Sindirim sisteminin daha yavaş çalışmasından dolayı anne adayları böbrek taşı düşürebilir.

- Gebelik süreci boyunca rahmin büyümesi oldukça normal olsa da vücut bu duruma alışık olmadığı için farklı reaksiyonlar göstererek karın ve mide ağrılarına yol açabilir.



Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal