Hamilelikte Gıda Zehirlenmesi

Gebelikte besin zehirlenmesi, hamilelikte gıda zehirlenmesi, gebelikte zehirlenme nasıl anlaşılır? Hamilelikte zehirlenme bebeğe zarar verir mi? konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

02.05.2018-17:06 - (Son Güncelleme: 02.05.2018-17:08) Hamilelikte Gıda Zehirlenmesi

Gebelikte besin zehirlenmesi, hamilelikte gıda zehirlenmesi,gebelikte zehirlenme nasıl anlaşılır?  Hamilelikte zehirlenme bebeğe zarar verir mi? konularının bütün detayları haberimizde...

Hamilelikte gıda zehirlenmesi, bebek için de risktir; düşük yapmaya ve erken doğuma yol açabilir. Besleyici gıdalardan oluşan dengeli bir beslenme hamilelikte çok önemlidir. Gebelik esnasınd normalde yediğiniz her şeyi tüketebilirsiniz.  

HAMİLELİKTE ZEHİRLENME BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Aşırı sıvı kaybı ve durum bozukluğu, yüksek ateş gibi belirtiler olmadığı sürece bebek üzerinde olumsuz bir etkisi olmaz.

Tedavi

Besin zehirlenmesi şüphesi varsa hamilelik olsa da olmasa da doktora başvurmak gerekir. İshal ve kusma ile kaybedilen sıvılar ağızdan ve serum yoluyla takviye edilir. Bazı besin zehirlenmelerinde antibiyotik tedavisi de gerekir.

GEBELİK ZEHİRLENMESİ NASIL ANLAŞILIR?

Gebelik zehirlenmesi teşhisi zor değildir. Daha önceden yüksek tansiyonu olmayan bir kadının hamilelik sırasında tansiyonunun yükselmesi ya da en önemli bulgu idrarda fazla miktarda protein atılmasıdır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal