Hamilelikte Diş Eti Kanaması Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Hamilelikte diş eti kanaması sık karşılaşılan sorunlardandır. Gebelikte meydana gelen diş eti kanamasının ana sebebi hormonlardaki artıştır. Şimdi gelin bunun nedenlerine birlikte bakalım.

06.05.2019-14:41 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-14:27)

Diş eti iltihaplanması hamilelik sürecinde diş eti kanamasına sebep olabilir. Ağız hijyeninize önem göstermezseniz, yani düzenli dişlerinizi fırçalamazsanız diş etinde plaklar oluşabilir. Bu plakların birikmesi diş etlerinizin iltihaplanmasına ve kanamasına yol açabilir.

DİŞ ETİ KANAMALARINA DİKKAT

Periyodontit: Diş eti iltihabı tedavi edilmezse ve ileri seviyede sürerse, bu durum periyodontit veya periyodontal hastalık olarak adlandırılır. Periyodontit diş etlerinizin ve çene kemiğinizin enfeksiyonuna yol açar ve dişlerinizin düşmesine sebep olabilir. Periyodontit de gebelikte diş eti kanaması nedenlerindendir.

 

KARANFİL İYİ GELİR

Karanfil yağı anti-inflamatuvar ve antibakteriyal özellikler sağlayan öjenol gibi fenolik bileşenler barındırır. Ek olarak, karanfil yağı doğal bir ağrı kesicidir. Bu özellikler diş eti kanaması tedavisinde oldukça etkili sonuç verir.

Malzemeler

  1. 2 damla karanfil yağı
  2. 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı  

Karanfil yağı ve hindistan cevizi yağını karıştırın. Doğrudan kanayan diş etlerinize uygulayın. 5-10 dakika bekletin. Bunu günde en az 2 kez yapabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal