Hamilelikte Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Baş ağrısı hemen herkesin hayatını olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Hamilelik döneminde ise bu daha da katlanılmaz bir hal alabilir. Çünkü hamileyken ilaç kullanılması sakıncalı olabilir. Peki, hamilelikte baş ağrısına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde…

25.03.2020-13:11 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-13:02) Hamilelikte Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Hamilelik döneminde baş ağrısı nasıl geçer, Baş ağrısına ne iyi gelir? Hamilelik döneminde hormonların değişmesiyle birlikte özellikle mide bulantısı ve baş ağrısı meydana gelir. Anne adayları baş ağrısı sorunuyla karşı karşıya kaldıkları zaman ilk olarak yapmaları gereken bol sıvı tüketmek olmalıdır. Hamilelikte baş ağrısı yaşıyorsanız yapabileceğiniz birkaç tüyoyu bir araya getirdik. İşte detaylar…

HAMİLELİKTE BAŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

  • Hamilelikte baş ağrısı yaşıyorsanız öncelikle uyku düzeninize dikkat etmeniz gerekir. Yatma ve uyanma saatlerinizi belirleyerek her gün bu rutin doğrultusunda hareket etmeye çalışın.
  • Şiddetli baş ağrısı yaşıyorsanız soğuk kompres yöntemini hamilelik döneminde de uygulayabilirsiniz.
  • Hamilelik döneminde baş ağrılarından kurtulmak için bol su tüketmeniz gerekir. Günde en az 2 litre su tüketimi yapılmalıdır.
  • Hamilelikte kan şekeri dengesinin bozulması baş ağrılarını tetikleyebilir. Bunun için ara öğünlerde taze kuru yemiş ve meyve tüketebilirsiniz.
  • Baş ağrısını önlemek için her gün düzenli olarak yürüyüş yapılması gerekir.
  • Eğer bu uygulamalara rağmen baş ağrılarınız hala geçmiyorsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal