Hamilelikte Ağda Yapılır mı? Nasıl Yapılır?

Hamilelik esnasında biz bayanlar hem duygusal yönden hem de fiziksel olarak oldukça hassas oluruz. Kendimizi korumak demek bebeğimizi korumak anlamına gelir ki bundan dolayı her şeye dikkat ederiz.

24.03.2020-14:29 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:29) Hamilelikte Ağda Yapılır mı? Nasıl Yapılır?

Beden temizliğimiz bunun başında gelir. Bebeğimizin sağlığı açısından özellikle genital bölgenin temiz tutulması gerekir. Çünkü bu bölgede oluşabilecek rahatsızlıklar bebeğimizin hayatını tehlikeye sokabilir.

Bazı bayanlar ağda yapmanın tehlikeli olduğunu düşünse de hijyenik açıdan çok sağlıklıdır. Eğer doktorunuz bu konu ile aksini söylemediği sürece ağda yapmanız önelidir. Hamilelik döneminde cildimizin gerilmesinden kaynaklı işlem esnasında canınız daha fazla yanabilir veya cildinizde kızarıklar oluşabilir. Bunu önlemek adına rahatlatıcı bir antiseptik solüsyon kullanılmasını tavsiye edebiliriz. Ağda yaptıracağınız yerin mutlaka hijyenik olmasına dikkat edin. Kullanılan ürünler ilk sizin için kullanılmalı ve temizliğe önem verilen bir salon olmalıdır. Ağda sonrası cildinizi nemlendiren bitkisel yağlar kullanmayı da ihmal etmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal