Hamilelik Nasıl Önlenir?

Hamile kalmayı arzu etmediğiniz dönemler için tıpta bazı yöntemler mevcut. Oldukça sık tercih edilen bu yöntemlerden 3 tanesini sizin için derledik.

31.07.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-10:48) Hamilelik Nasıl Önlenir?

Hamileliği önlemek adına ilaç ve yöntem kullanımı yaygındır. Ancak yine de doktorunuzdan sizin için en iyi olan yöntemi danışmalısınız.

ERTESİ GÜN HAPI

Arzu edilmeyen hamilelik için acil durum koruyucular olarak kabul edilen ertesi gün hapları, en kolay doğum kontrol tercihlerinden biridir fakat düzenli olarak kullanılmaları tavsiye edilmez. Ertesi gün hapı, yumurta ve spermin döllenmesini önler. Fakat korunmasız seksten sonra üç gün içinde alınması şarttır. Ne kadar erken alırsanız o kadar iyidir.
Bazı ertesi gün hapları mide bulantısı, yorgunluk ve adet dengesizlikleri gibi negatif neticelere sebep olabilirler. Bu nedenle sizin için hangi ilacın daha etkili olacağı konusunda jinekoloğunuza sormanız gerekebilir.

RAHİM İÇİ BAKIR SPİRAL

Arzu edilmeyen gebeliği engellemenini bir yolu da, doktor tarafından rahim içine yerleştirilen bakır aparattır. Bir kere yerleştirildikten sonra on yıl süresince kullanılabilir. Spermleri uzak tutarak serviks mukus tabakasını da arttırarak gebeliği engellemeye yardımcı olur. Fakat diğer bütün yöntemler gibi, spiral kullanıyorken gebe kalma ihtimaliniz da %1-2 civarındadır.

TAKVİM YÖNTEMİ

Eğer adetiniz dengeliyse, takvim methodu olarak anılan ve adet döngünüzü takip etmenizi gerektiren bu yöntemle de gebelikten korunmayı deneyebilirsiniz. Normal bir adet döngüsünde adetinizin ilk gününden sonraki 14. günde yumurtlama evresine girdiğiniz kabul edilir. Bu nedenle 28 günlük bir adet döngüsünde hamile kalma olasılığınızı en yüksek olduğu günler 13., 14. ve 15. günlerdir. Bu günlerde korunmasız ilişkiden uzak durarak hamile kalma riskinizi düşürebilirsiniz fakat bu çok sıkı takibe ihtiyaç duyan ve yine diğer methodlar gibi, 0 korunma vaat etmeyen bir işlemdir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal