Hamilelerde Kramp Ağrıları Nasıl Geçer?

Anne adayları hamilelikleri esnasında bazı zorlayıcı kramplara maruz kalabiliyorlar. Vücudun dolaşım yapısının değişmesinden kaynaklı bu kramplara nasıl müdahele etmek gerekiyor siz anne adayları için derledik.

10.05.2019-13:55 - (Son Güncelleme: 10.05.2019-13:40)

Hamilelik sürecinde vücudun dolaşım sisteminin değişmesinden dolayı zamansız yaşanan kramplar ile mücadele edebilmek zorlaşır. Bunun için bol bol sıvı tüketerek, hareketsizlikten uzak durarak bu ağrısları azaltabilirisiniz. İşte hamilelikte kramp ağrılarından kurtulma yöntemleri!

HAMİLELİKTE KRAMPLARIN NASIL ÖNÜNE GEÇİLİR?

Hamilelik krampları ile  mücadele edebilmek adına bol bol sıvı tüketin, genel olarak hamilelik döneminde hareketsiz kalınması gerektiği yaygın bir fikir olsa da bol bol hareket edip yürüyüş yapılması gerekir. Yatmadan önce ılık duş almalı, aşırı kilo almaktan uzak durmalısınız.

Bilhassa hamilelik sürecinde sıklıkla sorulan sorulardan biri olan 'hamilelikte hangi tarafa yatılmak gerekir' sorusuna yanıt,  hamileliğin 3. ayının ardından kan dolaşımını rahatlatmak adına sol tarafa yatılmalıdır. Otururken de ayaklarınızı sarkıtmadan oturmalısınız.

Hamilelikte süt, yoğurt gibi kalsiyumdan kırmızı et, balık gibi gıdalardan mineral almaya önem verin. Hamilelik sürecinde zamansız gelen kramplar ile mücadele edemiyorsanız mutlaka doktorla görüşün.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal