Hamile Yogası Nedir? Hamile Yogasının Faydaları Nelerdir?

Hamilelik dönemi en derin tecrübelerin ve en kutsal duyguların yanında belirsizliklerle geçen bir süreçtir. Bu dönemde anne adayları bedenleri ve ruhlarını rahat ve keyifli bir doğum gerçekleştirmeye hazırlamak için hamile yogasını tercih edebilir. Peki nedir hamile yogası, nasıl yapılır?

09.03.2020-16:24 - (Son Güncelleme: 09.03.2020-16:19) Hamile Yogası Nedir? Hamile Yogasının Faydaları Nelerdir?

Hamile yogası; bedeni, zihinsel ve ruhsal olarak, anneliğe ve doğuma hazırlar. Prenatal yoga olarak da adlandırılan bu yoga, yalnızca normal doğum için değil tüm anneler adına çok faydalıdır. Hamilelik dönemini rahat geçirmeye, bulantı ve krampları hafifletmeye yardımcı olan hamile yogası; anne adayını, duruş çalışmalarıyla beli ve omurgayı destekleyerek doğuma ve doğum sonrasına hazırlar. Doğuma hazırlık sürecinde, bedenen ve ruhen oldukça etkili olan yoga, doktorun anne adayına izin verdiği sürece evde hafif uygulamalarla yapılabilir. Fakat tercihen bir yoga uzmanıyla düzenli dersler halinde yapmak çok daha etkili sonuç almayı sağlar.

HAMİLE YOGASININ FAYDALARI

Rahimde dengeyi sağlar ve bağları esnemesine yardımcı olur. Bacaklar ve ayaklardaki ödemin atılmasını sağlayarak bel ağrısını hafifletir. Bacakları güçlendirerek kalçayı açmaya olanak sağlar. Tüm bedeni gevşetmek için iyi bir alternatiftir. Hamile yogası ile güçlenen sırt, omuz ve kollar dayanıklılık kazanır. Yapılan nefes ve odaklanma çalışmaları sayesinde fiziksel ve duygusal dayanıklılık da artarken anne adayı doğuma hazırlanır. Sindirim sistemine de iyi gelen yoga ile bağışıklık güçlenir. En önemlisi hamile yogasıyla birlikte anne adayının vücudunu daha fazla hissederek bebekle bağlantı kurması kolaylaşır.

HAMİLE YOGASI NE ZAMAN YAPILABİLİR?

Hamile yogasına başlarken anne adayının fizik ve ruh sağlığı ön planda olmalıdır. Doktor onayını aldıktan sonra, gebeliğin 12. haftasından itibaren yogaya başlamak problem olmayacaktır. Haftada en az iki ders uygulanabilir. Birer saatlik bu dersler sayesinde yoganın olumlu etkileri çok daha fazla hissedilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal