Hamburger Tarifi

Gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz ve her şeyini evde yapabileceğin, lezzetli bir hamburger tarifi arıyorsanız, bu tarif tam olarak size göre. Peki evde hamburger nasıl yapılır? İşte lezzetli bir hamburger tarifi...

26.09.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-16:50) Hamburger Tarifi

Dışarıda yapılan hamburgerlere güvenmiyor ve evde hamburgeri nasıl yaparım diye mi düşünüyorsunuz? İşte evde hamburger yapmak isteyenlere özel, mükemmel tatta bir tarif!

HAMBURGER EKMEĞİ MALZEMELERİ

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağı

3 yemek kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı tuz

Maya

Un

Susam

Su

HAMBURGER EKMEĞİ YAPILIŞI

İlk olarak, su, süt ve mayayı bir kaba koyup karıştırın ve 10 dakika dinlendirin. Beklemenin ardından tuz, sıvı yağı ve unu ekleyip, 50 dakika kadar hamurun mayalanmasını bekleyin. Güzelce mayalanıp şişen hamurunuza hamburger ekmeği şekini verin. Üzerine su sürün ve susam serpin. 200 derece ayarladığınız fırına koyun. 

HAMBURGER KÖFTESİ MALZEMELERİ

600 gram kıyma

1 soğan

1 yumurta

2-3 yemek kaşığı galeta unu

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Tuz

Karabiber

Kimyon

HAMBURGER KÖFTESİ YAPILIŞI

Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve ardından kıymaya karıştırın. Tuz, karabiber, kimyon, galeta unu, kıyılmış maydanoz ve yumurta ekleyin ve güzelce yoğurun. Kıymayı dörde bölün ve yassı yuvarlak şekiller verin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın.

Son olarak hazırladığınız köfteleri hamburger ekmeğinin arasına koyun. Haricinde istediğiniz malzemeler ve soslarla beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal