Hamam Otu Ağda Olarak Nasıl Kullanılır?

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için eskiden beri kullanılan bitkilerden olan hamam otu nasıl kullanılır? Hamam otunu hangi bölgelerde kullanmak gerekir? Hangi bölgelerde zararlı etkiye neden olur? İşte cevabı.

31.10.2019-14:43 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-14:32)

Bir diğer adı zırnık otu olan hamam otu aslında zehirli bir bitki türüdür. İstenmeyen tüylerin temizlenmesi için idealdr. Bitki zehirli olduğu için tüy temizleme esnasında 5 dakikadan fazla bekletilmemelidir ve uygulama yapılırken eldiven giyilmelidir. Eğer bitkiyi 5 dakikadan daha uzun cildinizde tutarsanız tahriş ve kızarıklık oluşabilir.

HAMAM OTU NASIL KULLANILMALIDIR?

Hamam otu tozu uygulanmaya başlamadan önce ilk yapılması gereken hamam otu tozu ile bir miktar suyu karıştırmak olacaktır. Karışım krem kıvamına geldikten sonra tüylerinizi temizlemek istediğinizin yere sürmelisiniz. Tahmini 3 ile 5 dakika beklemelisiniz ve sonrasında kurumaya başlayacaktır.

Kuruduktan sonra nemli bir bez ile temizlenmelidir. Daha sonra sabun ve su ile yıkayarak prosedürü bitirebilrisiniz. Ayrıca hamam tozunun kokusu ağır olduğundan su ile güzelce durulamak şart. Hamam tozu ile tüyler alındıktan 3 hafta sonra yeniden çıkmaktadır. Eğer bu işlemleri 3 haftada bir düzenli yaparsanız bir süre sonra tüylerin daha geç çıktığını göreceksiniz. Tüylerinizden tamamen kurtulmak için karışım sürüldükten sonra iyice kuruduğundan emin olduğunuz zaman yıkamalısınız.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal