Halkalı Muhallebi Tarifi

Adeta görsel bir şölen olan ve hafif, sütlü tadıyla mideye ağır da gelmeyecek halkalı muhallebinin tarifi sizi mutlu edecek.

24.09.2019-15:14 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-15:10)

Halkalı şekilde görsel olarak sizi mutlu edecek ve misafirlerinize şipşak yapabileceğiniz bu tadı herkese denetmek isteyeceksiniz.

MALZEMELER

1 lt süt
5 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı şeker
70 g tereyağı
5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1/2 vişne suyu

NASIL YAPILIR?

Tereyağı, ayçiçek yağı ve unu bir tencereye koyun. Un fazla sararmayacak biçimde 4-5 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Tencereyi ocaktan kaldırarak, yavaş yavaş sütü ilave edin. Pürüzsüz olana dek karıştırmayı sürdürün. Karışımı ikiye bölün. Her iki parçaya da 4 çorba kaşığı şeker ekleyerek pişirin. Pişirmenin ardından ocaktan aldığınız muhallebilerden birinin içine vişne suyu katıp güzelce karıştırın. Öteki tenceredeki muhallebiye de vanilya katıp karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının içini streç ile örtün. Kalıbın orta bölümüne ilk olarak 1 kepçe beyaz muhallebi, daha sonra 1 kepçe vişneli muhallebi koyun. Bu işlemi bütün muhallebiler kalmayana dek devam ettirin. Muhallebiler oda sıcaklığına gelene dek dinlendirin. Oda sıcaklığındaki muhallebiyi buzdolabına koyarak en az 2-3 saat bekletin. Soğumanın ardından dilimleyin ve servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal