Haftasonu Kahvaltı Sofralarında Muhteşem Lezzet: Çakallı Menemeni

Haftasonu kahvaltılarının vazgeçilmezi olan menemeni sevmeyenimiz yoktur. Az malzeme ile yapılan ve tadına doyum olmayan çakallı menemeni denediniz mi? İşte Samsun yöresine ait çakallı menemeni tarifi...

08.06.2019-09:34 - (Son Güncelleme: 08.06.2019-10:41)

Haftasonu kahvaltılarınıza neşe katmaya ne dersiniz? Samsun'un en meşhur lezzeti olan çakallı menemeni tarifiyle buradayız. Hepi topu 5 malzemeyle hazırlanan bu  lezzet karşısında parmaklarınızı yiyebilirsiniz.

ÇAKALLI MENEMENİ  

MALZEMELER: 

5 adet domates, 1 adet yeşil biber, 3 adet yumurta sarısı, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 tutam karabiber ve pulbiber, 1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI: 

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp, bir kenara alın. Biberi yıkayın onu da ince doğrayın. Bir tavaya tereyağını alıp yağ eriyince içine biberleri atın, biraz kavurup ardından doğranmış domatesleri ekleyin.
Eklediğiniz domatesleri kaşığın tersi ya da bir çatal ile ezerek kavurun. Domatesler suyunu çekene kadar, kavurmayı sürdürün. Sonrasında içine 3 tane yumurta sarısını, tuz, karabiber, pul biber ve rendelenmiş kaşar paynirini ilave edin.
Kaşar tamamen erisin. Sıcak sıcak servis edin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal