Sosyal Etkileşim İnsanların Koruyucu Kalkanı

Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma sosyal etkileşimi yüksek olan insanların diğerlerine kıyasla daha sağlıklı olduğunu ve hastalıklarda iyileşme oranlarının daha hızlı gerçekleştiğini kanıtladı.

02.05.2019-15:27 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-14:12)

Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma insan sağlığında sosyalleşmenin önemini vurguladı. Araştırmanın sonucu, kadınların ve erkeklerin haftada iki kez arkadaşları ile vakit geçirmesinin kişi sağlığına sağladığı yararları gündeme getirdi.

ARKADAŞLARINIZ İLE VAKİT GEÇİRİN

Araştırma sonuçlarına göre, sosyalleşmenin bireylerin hastalıklardan daha hızlı kurtulmasına fayda sağladığı ve onları cömert hale getirdiği iddia ediliyor.

Diğer bir sonuç ise kadınların en iyi dört arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde mutluluk seviyelerinin ivme kazandığı yönünde.

SOSYAL ETKİLEŞİM ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR!

Yakın arkadaşlar ile geçirilen keyifli zamanlar hastalığa yakalanma oranını olumlu yönde etkiler. Bazı durumlarda kaliteli arkadaşlıklar ilaçların yerini alabilir.

Yapılan araştırmalar arkadaşı olmayan kişilerin sosyal kişilere nazaran ölüm riskinde daha yüksek oranlara sahip olduğunu gözler önüne seriyor. 9 yılı aşkın arkadaşlıklarda ise ölüm riski yüzde 60 oranında azalıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal