Hafif Bir Tatlı: Ballı Yoğurtlu Armut

Atıştırmalık hissinin ve tatlı krizlerinin en yoğun yaşandığı kış aylarındayız. Yerken sizi pişman etmeyen, boş kalori sorunuyla kilo sorumlusu olmayan, her damak tadına uyan, iştah kontrolünü sağlayan, leziz ama masum tariflerimi muhakkak denemelisiniz.

Hafif Bir Tatlı: Ballı Yoğurtlu Armut

Hafif Bir Tatlı: Ballı Yoğurtlu Armut

İkindi ara öğünlerinde, çocuklarınızın beslenmesinde, misafirlerinize ikramda bulunabileceğiniz sağlıklı kış tatlılarının yapımı da oldukça kolay.

MALZEMELER

  • 4 adet armut
  • 1 litre üzüm suyu
  • 1 adet çubuk tarçın

ÜZERİ İÇİN

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 avuç kavrulmuş ceviz
  • 1 avuç kavrulmuş yulaf

NASIL YAPILIR

İlk olarak armutlar soyun. Ardından armutları ikiye bölün. Bir tencereye alarak üzüm suyu içerisinde tarçın çubuğu ile birlikte orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. İyice soğuyan armutlar sonra arzu edildiği şekilde doğranabilir. Bal ve yoğurt hafifçe karıştırın. Sunum esnasında ballı yoğurdun yanında armut parçaları ve kavrulmuş yemişler serpilerek sunum yapabilirsiniz.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR