Güzellik Rutininin Zengin Meyvesi: Avokado

Kahvaltıda, salatada derken şimdi de makyaj masasında karşımıza çıktı avokado. Bu besleyici meyveyi hem yiyebilir hem de yüzünüze sürebilirsiniz. Avokado ile yapılan güzellik maskelerini sizler için derledik.

29.03.2019-15:01 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-14:49) Güzellik Rutininin Zengin Meyvesi: Avokado

C vitamini deposu avokado ile güzelliğinize ve sağlığınıza katkı sağlayabileceğiniz 4 bakımı maskesi tarifi...

HEM YİYİN HEM SÜRÜN

1. Peeling Etkisi

Peeling, dermatologların ve güzellik uzmanlarının parlayan bir cilt için önerdiği püf noktalarının başında geliyor. Cilt ölü hücrelerden arınınca, nemlendiriciler tene daha iyi nüfuz ediyor ve böylelikle parlak, taze bir görünüm ortaya çıkıyor. Özellikle hassas bir cilde sahipseniz bazı peeling ürünler size iyi gelmeyebilir. Bunun için nemlendirme ve yumuşatma etkisini size en hasarsız şekilde sağlayacak şey bir avokado! Küçük bir avokadonun içini ezerek karıştırın ve dairesel hareketlerle cildinize masaj yapın. Cildiniz adeta bebek pürüzsüzlüğüne kavuşacak.

2. Aşırı Kuru Saçlar

Boya, ısı veren işlemler, güneş… Saçlarına zarar vererek kurutan çok fazla etken var. Bu aşamada yardımınıza avokado koşacak. Avokado veya avokado yağı, saçları yumuşatmaya ve kuru saç uçlarının görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur. Saçlarınıza maske şeklinde uygulayarak bekletin ve yıkayın.

3. Aydınlık Bir Cilt

Avokadonun nemlendirici etkisi ışıldayan bir cilde kavuşmanızı sağlar. Ayrıca avokado, koyu lekeleri azaltmak için harika bir C vitamini deposu. Bir avokadonun yarısını bir kapta ezin ve yüzünüze düzgün bir tabaka yayın. Ekstra yumuşak bir ten için on dakika sonra durulayın.
 
4. Cildi İçeriden Besleyin

Avokado A, C, E ve K vitaminleri içerir. Ayrıca yapısı, cildinizi çevresel zararlardan korumaya yardımcı olan antioksidanlarla doludur. Besin olarak tüketilen avokado cilde genç ve canlı bir görünüm kazandırır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal