Güzelleşmek Kanser Riskini Artırıyor!

Birçok kadın güzelleşmek amacıyla çeşitli kozmetik ürünleri kullanıyor. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın onayı olmayan bu kozmetik ürünler cilde zarar vererek cilt kanseri riskinin artmasına neden oluyor. Uzmanlar konuya ilişkin önemli açıklamalar yaparak uyarıda bulundu. İşte detaylar…

22.06.2020-11:27 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-11:13) Güzelleşmek Kanser Riskini Artırıyor!

Dermatolog Uzm. Dr. Ceylan Emir, özellikle semt pazarlarında uygun fiyata satılan ruj, allık, pudra, far gibi kozmetik ürünlerin markalı kozmetik ürünlerine göre daha fazla satıldığını dile getirerek, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmamış olan bu ürünlerin, kişinin yüzünde alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini belirtti. Emir, "Sağlık Bakanlığı'ndan onay alınmamış kozmetik ürünleri önermiyoruz. Bir takım yan etkileri olabilir, alerjik reaksiyonlara neden olabilir, ciltte lekelenmelere sebep olabilir. Güzelleşmek uğruna tam tersi ciltte hasar gibi uzun vadede kabul edemeyeceğimiz sonuçlar doğurabilir. O yüzden eczane ürünü, bakanlık onaylı kozmetik ürünleri kullanılmalı" ifadelerini kullandı.

“DERİ KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR”

Uzm. Dr. Ceylan Emir, içeriğinde bulunan birleşiklerin ne olduğu belli olmayan kozmetik ürünlerin deri kanseri riskinin artmasına yol açabileceğini söyleyerek şu şekilde konuştu:

“Kişi, içeriğini bilmediği, okuyamadığı hiçbir ürünü kullanılmamalıdır. Alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu alerjik reaksiyon diye adlandırdığımız şey; kaşıntı, kızarıklıklar içi su toplayan kabarcıklar, kabuklanma, pullanma gibi egzama benzeri durumlardır. Bu ürünlerin uzun vadede kullanımı ise ciltte kalıcı lekelere sebep olabilir. Deri kanseri riskini arttırır.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal