Gusül Nasıl Alınır, Boy Abdesti Almanın Kuralları Nelerdir?

Vücudun bütünün temiz su ile yıkanması anlamına gelen gusül hakkında en çok merak edilen; gusül nasıl alınır? Boy abdesti almanın kuralları nelerdir? sorularının cevaplarını haberimizde bir araya getirdik. İşte detaylar….

13.07.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 06.08.2021-12:13)

Birçok insanın özen gösterdiği gusül yani boy abdesti hakkında sıkça aratılan, gusül nasıl alınır? Boy abdesti almanın kuralları nelerdir? başlıklarının detaylarını bir araya getirdik. İşte gusül hakkında merak edilenler…

Gusül, bütün vücudun temiz su ile yıkanmasıdır. Gusül yani boy abdesti almak isteyen bir kimsenin dikkat etmesi gerekenleri sizler için derledik. İşte boy abdesti almanın kuralları ve şartları.

GUSÜL ABDESTİ NASIL ALINIR?

-Gusletmek, yani boy abdesti almak isteyen kimse önce besmele çeker ve sol ayağı ile gusül yerine girer.

- 'Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya' diye niyetlenir.

-Elleri bileklere kadar yıkadıktan sonra edep yerlerini sol eliyle yıkar.

-Bundan sonra sağ avucuyla ağzına üç kere su alır ve her defasında ağzını boğazına kadar gargara yaparmış gibi çalkalar. Oruçlu ise boğazına su kaçmamasına dikkat etmeli.

gusül nasıl alınır?

-Sağ avucuyla burnuna, genzine kadar üç defa su çeker, her defasında sol eliyle burnunu temizler. Ardından tıpkı namaz abdesti gibi abdest alır.

-Abdest aldıktan sonra önce başına, sonra sağ, daha sonra da sol omuza üçer defa su döker vevücudunu yıkar. Suyu her döküşte elleriyle vücudunu iyice ovuşturur. İğne ucu kadar kuru yer kalmaksızın vücudun her tarafını iyice yıkar. Gusülde bıyık, saç ve sakal diplerine suyun iyice işlemesi için ovuşturulmalıdır. Göbek boşluğu, küpe delikleri itina edilerek yıkanır. Böylece gusül abdesti almış olunur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal