Günümüzde Kadın Erkek İlişkileri

21. yüzyıl hayli hızlı gelişen, iş bölümlerini sarsıntıya uğratan, kafaları allak bullak eden zamanlar silsilesini içermektedir.

22.06.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:40) Günümüzde Kadın Erkek İlişkileri

Kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaya başlamaları, erkeklerden kolayca vazgeçebilmeleri ve gerektiğinde boşanma kararı alabilmeleri, anneleriyle yaşamaları ve feminist duyarlılıklar üstüne eğilmeleri onların rollerini de değiştirmiştir. Ayrıca, günümüzde kadın olmanın ağırlığı hissedilmektedir. Cinayetler, ayrımcılıklar giderek artış göstermektedir.

Kadınlar artık en az bir çocuk yaptıkları gibi, iki çocuktan ötesini de pek düşünmemektedirler. Hatta, yeni nesil kadınlar, çocuk bile istemediklerini yahut sperm bankasından yapay döllenme ile çocuk sahibi olabileceklerini de belirtmektedirler. Eskiden tabu görülen çoğu konu açıkça konuşulmaktadır. Kadınlar da kolayca cinsellik yaşayabilmektedirler.

Bunun yanında, erkeklerle erkekler arasında ve kadınlarla kadınlar arasında da eşcinsel ilişkiler, biseksüel temaslar da artmaktadır. LGBT+ gibi oluşumlar, feminist kimi fraksiyonlar ciddi çevrelere sahiptirler.

Erkeklerdeyse, aşırı şiddet eğilimi, duygusal boşluklar, içki-sigara tüketimi, eğlence düşkünlüğü, aldatma potansiyeli de artış göstermeye başlamıştır. Erkekler internetin de devreye girmesiyle, içgüdülerine hakim olamamaktadırlar.

Her iki cins de bağlanma korkusuyla, aşırı bağımlılık arasında sıkışıp kalmıştır.

Kadın Erkek İlişkisi Nedir?

Günümüzde kadın erkek ilişkileri denildiğinde, iki farklı cinsin belli gerekçelerle ve iş bölümüyle bir araya gelmesi kastedilmektedir. Erkeklerin iş hayatında, dış dünyada temsil rolleri bulunduğu gibi; kadınların da ev hayatında, iç dünyada rolleri bulunmaktadır. Hızlı yaşam hızlı tüketimi de getirdiği için, bu roller de kimi yerde karışmaktadır.

Günümüzde kadın erkek ilişkileri, maalesef çok zor süreçlerden geçmektedir. Türkiye’nin bozulan sosyo-ekonomik yapısı, dünyadaki gelişmelerin ağırlaşması, insanların psikolojilerinin bozulması, cinselliğin yüzeyselliği, ilişkilerin kırılganlığı, rol yapma süreçleri ve daha birçok şey iletişimi sekteye uğratmaktadır. Manyetik enerjiler de herkesi kötü etkilemektedir.

İlişkilerde En Büyük Kayıp Nedir?

Günümüzde kadın erkek ilişkileri hususunda en büyük kayıp, hıza ayak uyduramamak noktasında verilir. Hele, internetin, telekomünikasyonun geliştiği bu çağda güven zedelenmelerinin yaşanmaması kaçınılmazdır. Peki kadın erkek ilişkileri neden zedelenir?

*Baştan yanlış seçimlerin yapılmasıyla

*İç dünyayla dış dünyanın uyuşmazlığıyla

*Kendine güvensizlikle

*Çevreye güvensizlikle

*Cinsel Temasın Kolaylaşmasıyla

*Cinsel Uyumsuzlukla

*Aile kurmak için acele etmekle

*Yalnızlıkla başa çıkamamakla

*Maddi yetersizliklerle

*Yetiştirilme tarzlarıyla

*Kültürel çatışmalarla

*Kıskançlıkla

*Özgüvensizlikle

*Aşırı özgüvenle

*Yanlış iletişimle

Kadın Erkek İlişkileri Düzelecek Midir?

Ne yazık ki, hayat giderek zorlaştığı için, günümüzde kadın erkek ilişkileri de bundan yara almıştır. Bunun en büyük cezası iletişimde görülmeye devam edecektir. İletişim artık zorunluluk içeren bir alışkanlık, bir ceza gibidir. Ne kadının erkeği ne erkeğin kadını net anlaması günümüzde çok mümkün değildir. Belki, ortak bir gaye ekseninde, üretim yaparak yahut bu gelişmeleri olduğu gibi kabul ederek, bireylerin kendi yaşamlarının sonuçlarına katlanmaları olasılıklıdır.

Herkesin tahammül katsayısı, sabrı azalmakta, anlayış havzası daralmaktadır. Hemen hemen çoğu insanın psikolojisi çok da yerinde değildir. Vehimler gerçeklerin üstünü kapatmaktadır.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal