Günlük Hayatın Vazgeçilmezi Kot Pantolonun Tarihi

Herkesin dolaplarında yerini alan kot pantolonlar günlük yaşamın vazgeçilmezi. Peki, kot pantolonlar ne zaman üretilmeye başladı? Kot pantolonlar 2. Dünya savaşı dönemi neyi temsil ediyordu? Kot pantolonlar hakkında merak edilenlerin cevabı için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

06.06.2020-09:24 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-10:35) Günlük Hayatın Vazgeçilmezi Kot Pantolonun Tarihi

Günümüzde gençten yaşlıya herkesin severek giydiği kot pantolonların üretimi çok eskiye dayanıyor. Başlarda emekçi sınıfına hitap eden şimdilerde ise hemen hemen her toplumda giyilen kot pantolonlar hakkında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Kot Pantolonları Neyi Temsil Ediyordu?

Kot pantolonlar 2. Dünya savaşı dönemi fabrikalarda üretilmeye başlandı. Kalın kumaşı ve hareket özgürlüğü nedeniyle işçilerin, boyacıların, madencilerin giydiği bir kıyafet simgesi haline geldi.

James Dean Asi Gençlik Filminde İlk Kez Kot Pantolon Giydi

50'li yıllarda kot pantolonlar kovboy filmlerinde kullanılmaya başlayınca kot pantolona ilgi arttı. James Dean' in Asi Gençlik filminde kot pantolonu giymesiyle kotlar ile hızla popüler hale geldi.

Kot Pantolonlar Türkiye'ye Nasıl Geldi?

Terzi çırağı olarak çalışan ve sonrasında Fransa’da dönemin en iyi terzilik okulu olan La Deveze Derrox’ta eğitim alan Muhteşem Kot, Türkiye’yi sonradan kot ismini alacak pantolonlarla tanıştıran insandır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal