Günlük Hamile Kıyafetleri

Hamilelik süresince tercih edeceğiniz tüm kıyafetler, ayakkabılar, iç giyim parçaları özel olmalıdır. İşte, günlük hamile kıyafetleri...

13.07.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-16:42) Günlük Hamile Kıyafetleri

Kıyafetleri bedeni, kumaşı, rengi gibi tüm detaylara dikkat etmek gerekiyor. Peki, anne adayları günlük halime kıyafetleri seçerken neleri bilmeli? Günlük kombinler nasıl yapılabilir? İşte bilmeniz gereken tüm detaylar…

Hamile Kıyafeti Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Anne olmak dünyanın en güzel duygularından biri. Haber aldığınız ilk andan itibaren yaşayacağınız heyecanı kıyafet alırken de hissediyorsunuz. Bu süreçte seçeceğiniz tüm parçaların sağlığınıza zarar vermeyen özel parçalar olması gerekiyor.

Öncelikle dikkat etmeniz gereken hamilelik kıyafeti alacağınız zaman. Bu sürede vücudunuz çok hızlı değişim göstereceği için ilk aylarda aldığınız kıyafetleri kullanamayabilirsiniz. Hamilelik kıyafeti almaya dördüncü aydan itibaren başlayabilirsiniz.

Hamilelik kıyafetleri alırken büyük bedenler, çok salaş modeller seçmeniz gerek yok. Moda sektörü oldukça geliştiği için hamilelik kıyafetlerini hamile kalmadan önceki bedeniniz neyse, o bedende alabiliyorsunuz. Hamile kalmadan önceki bedeninize göre göbek ve bel kısmı tasarlandığı için bedeninizi sıkmayacaktır.

Bu sürede vücudunuz çok hızlı değişeceği için alacağınız iç giyim parçaları bedeni sıkmayan pamuklu ürünler olmalıdır. Hamileler için özel tasarlanan iç giyim parçalarını kullanmak önemlidir.

Kumaş Seçimi Nasıl Olmalı?

Günlük hamile kıyafetleri alırken kumaşlarına göre seçim yapmanız gerekiyor. Bu süreçte vücut ısısı normal dönemlere göre daha yüksektir. Bu nedenle günlük hayatta daha çok terleyeceksiniz. Sentetik ve polyester kumaşlar daha fazla terleme yapacağı için tercih etmemelisiniz. Seçeceğiniz kumaşların teri emen, terlemeyi en aza indiren kumaşlar olması gerekiyor.

Hamilelik kıyafetlerini pamuk, keten, viskon gibi doğal malzemelerin kullanıldığı kumaşları tercih ederek terleme sorununun önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda bu kumaşlar teri emeceği için gün içinde rahatsızlık hissi uyandırmayacaktır. Teri çeken nu kumaşlar cildinizin zarar görmesini de engeller.

Hamilelikte Hangi Pantolonlar Giyilebilir?

Günlük hayatta kullanacağınız en rahat parçalardan olan pantolonları hamileyken de kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu süreçte alacağınız pantolonların viskon kumaştan yapılan ve göbeği sıkmayan modeller olması gerekiyor. Hamile pantolonu bedenini seçerken hamile kalmadan önceki bedeninize göre seçim yapabilirsiniz. Özel tasarlanan bu pantolonların rahat etmeniz için göbeği kavrayan bir çıkıntısı vardır.

Hamilelikte kot pantolon da giyebilirsiniz. Ancak bacakları sarmayan pantolonlar seçmelisiniz. Günlük kullanım için daha uygun olan salopetleri tercih edebilirsiniz. Kot tulumlar şık ve rahat parçalar olduğu için istediğiniz her ortamda giymeniz mümkün. Günlük kombin yaparken hamile taytı en kolay parçalardan biri olacak.

Hamilelikte Günlük Elbise Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Günlük hamile kıyafetleri arasından kullanımı en rahat olan parçalar elbiselerdir. Elbise seçimi bedeni tam sarmayan, dökümlü, uzun modellerden yana yapılmalıdır. Göbeği hafif belli eden triko elbiseleri de seçebilirsiniz. Seçeceğiniz elbiselerin kumaşı terlemenize sebep olmayacak kumaşlar olmalıdır. Günlük hayatta kolaylıkla kombin yapabileceğiniz bu elbiselerin renkleri ve modelleri günümüzde çeşitli olduğu için stilinize en uygun elbiseleri bulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal