Güneş Lekelerini Önlemek İçin Bunları Yapın!

Güneş lekeleri sağlığı etkileyen bir durum değildir. Ancak birçok kişi bu lekelerin güzelliklerine gölge düşürdüğünü düşünür ve bunun önüne geçmek ister. Peki, güneş lekelerini önlemek için ne yapmak gerekir? Konuya ilişkin detaylar haberimizde…

18.06.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-13:54) Güneş Lekelerini Önlemek İçin Bunları Yapın!

Güneş lekelerini önlemek için günlük olarak yapılması gereken bazı temel kurallar vardır. Yaşlılık lekeleri olarak da bilinen güneş lekeleri aslında yaşlılık ile ilgili bir durum değildir. Güneşe fazla maruz kalındığında ortaya çıkan kahverengi lekeler, UV ışınlarının melanositleri çoğaltması sonucu oluşur. Sizin için bunu engelleyebileceğiniz yöntemleri bir araya getirdik. İşte detaylar...

GÜNEŞ LEKELERİNİ ÖNLEMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Güneşin neden olduğu lekeleri engellemek için yılın her mevsiminde güneş kremi kullanmanız gerekir. Melanom riskini azaltmak istiyorsanız koruma faktörü 50 veya daha fazla olan güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.

GÜNÜN BELİRLİ SAATLERİNDE GÜNEŞE ÇIKMAYIN

Vücut için gerekli olan D vitaminini ihtiyacını karşılamanın doğal yollarından biri de güneşlenmektir. Ancak cilt lekelerinin oluşumunu engellemek için günün en sıcak saatleri olan 10:00-15:00 arasında güneşe çıkmamak gerekir.

ŞAPKA VE GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKIN

Koruyucu kıyafetler giyinerek güneşin zararlı etkilerinden korunabilirsiniz. Özellikle şapka ve güneş gözlüğü UV ışınlarının kafanıza doğrudan gelmesine engel olur.

PARFÜMLÜ ÜRÜNLER KULLANMAYIN

Güneş ışınlarının neden olduğu lekelerden korunmak için parfümlü ürünler kullanmaktan kaçınmalısınız. Losyonlar ve parfümler, güneş lekelerinin oluşumuna neden olan içeriklere sahiptirler. Bu nedenle güneşe maruz kalacaksanız bu tarz ürünleri kullanmamaya özen gösterin.

C VİTAMİNİ ALIMINI ARTIRIN

Güneş lekelerini engellemek için yapabileceğiniz bir diğer adım; C vitamini yönünden beslenmek. C vitamini, cildin korunmasını sağlayan antioksidan görevi görür. Bu nedenle güneşe fazla maruz kalan kişilerin C vitamini yönünden beslenmesi tavsiye edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal