Gülümsemenin Yarattığı Gizli Etkiler

Gülümsemek hayatta yapabileceğiniz en güzel şeydir. Gülümsediğinizde sadece siz değil etrafınızdaki insanlarda bundan etkilenir ve istemsiz de olsa tebessüm eder. Peki gülümsemenin çok ilginç gerçekleri barındırdığını biliyor muydunuz? İşte detaylar...

18.07.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:45) Gülümsemenin Yarattığı Gizli Etkiler

Genellikle istemsiz bir reaksiyon olan gülümseme görünümünüzü sıfırlamaya yardımcı olur. Gün içinde insanın keyfini ve huzurunu kaçırabilecek pek çok durum ile karşılaşır. Gülümsemek bu karmaşada alınan derin bir nefes gibidir. Gülümsemekle ilgili yaygın olarak bilinen ve oldukça ilginç gerçekler vardır.

GÜLÜMSEMENİN POZİTİF ETKİLERİ

Gülümsemenin en iyi bilinen özelliklerinden biri duygu iletkeni olmasıdır. Mutluluk, sevinç ve romantizm ile fazlasıyla ilişkilidir. Ancak gülümsemenin pek çok farklı nedeni olabilir. Hatta bazen öfke, üzüntü ya da keder gibi duygular için bir başa çıkma mekanizması bile olabilir. Gerçekten mutlu olduğunuzda ve içten gülümsediğinizde, her şey değiştiğini göreceksiniz. Bu inanılmaz bir şeydir. Yüz kaslarınızın tümü bastan aşağı değişir, taklit edilemez şekilde tepki verir. Cildiniz gerilir ve parlar. Tüm bunlar olduğunuzdan çok daha genç görünmenize katkı sağlar.

Gülümsemek beynimizdeki kimyasalları harekete geçirerek endorfin salgılamamıza sebep olur. Endorfin mutluluk hormonudur. Gülümsediğimiz zaman beynimiz değişen yüz kaslarına tepki verir. Endorfin salgılanmasına neden olan da bu eylemdir. Yani bu durumda gerçek sebepler yüzünden gülümsemek kadar hiçbir sebep yokken gülümsemek de işe yaramaktadır. Endorfin aynı zamanda bir nevi doğal ağrıkesici görevi görür. Gülümsemek endorfin salgılamanızı sağlarken bir yandan da negatif duygulara sebep olan kortizolu azaltılmasına yardımcı olur ve stresten uzaklaşmamıza neden olur. Vücudu rahatlatarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Gülümsemek zannettiğinizden de iyi bir ilaçtır.

Yüz seklinizdeki değişiklik ve nefes alışınızı yavaşlatması sebebi ile sizi hızlı bir şekilde stresten uzaklaştırır. İçinizden gelmediğinde bile gülümsemelisiniz. Çünkü yeniden düşünmeniz ve duygularınıza odaklanmanız için size fırsat tanır. Eğer kötü bir gün geçiriyorsanız, kendinize gülümsemek için sebepler aramalısınız. Bunun için d pozitif düşünmelisiniz. Yavaşlayın ve 5 duyunuzu da kullandığınıza emin olup etrafınızdaki küçük şeyleri fark etmeye çalışın. Ayrıntıları görebildiğinizde gülümsemek için kendinize daha çok neden bulacağınızı görebileceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal