Gül Poğaça Nasıl Yapılır? Gül Poğaça Tarifi

Evde hem sevdikleriniz hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz bu gül poğaçasıyla ağızları tatlandırabilirsiniz.

Gül Poğaça Nasıl Yapılır? Gül Poğaça Tarifi

Gül Poğaça Nasıl Yapılır? Gül Poğaça Tarifi

Şekli ve lezzeti ile onayı almış gül poğaçası beş çayı ve kahvaltılar için birebir. İşte, gül poğaçası tarifi...

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

5.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
150 g tereyağı

İÇ HARCI İÇİN

1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
7~8 parça kurutulmuş domates
1 sivri biber

ÜZERİ İÇİN

Yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

Hamuru için un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir yoğurma kasesinde karıştırın. Ayrı bir kasede yumurtalar, yoğurt ve zeytinyağını çırpıp unlu karışıma ilave edin. Oda sıcaklığındaki tereyağını da katıp yoğurun. Hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. İç harcı için dilimlenmiş yeşil zeytin, ince kıydığınız kurutulmuş domates ve sivri biberi bir kapta harmanlayın. Bekleyen hamurdan bezeler kopartıp elinizle yuvarlayın ve unlanmış tezgah üstüne alarak ince açın. Hamuru enine ve boyuna keserek dört üçgen yapın. İç harcından bir tatlı kaşığı kadar kestiğiniz üçgen parçaların ortasına ekleyin. Elinizle yuvarlayarak gül biçimini verin. Bütün hamur bitene dek aynı yöntemi tekrarlayın. Gül poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarıncaya dek yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri