Güçlü Çocuk Yetiştirmenin Formülleri

Her ebeveyn çocuklarını güçlü yetiştirmek ister. Ancak bu kolay olmayabilir. Bunun için yapılması gereken bazı formüller vardır. Peki nedir bu formüller?

07.01.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-09:57) Güçlü Çocuk Yetiştirmenin Formülleri

Her ebeveyn çocuklarını güçlü yetiştirmek ister. Ancak bu kolay olmayabilir. Bunun için yapılması gereken bazı formüller vardır. İşte uzmanların önerdiği bazı formüller..

ONLARLA SPOR YAPIN

-Çocuklarla ilgilendiğiniz anlarda başka işlerle uğraşmayın. 10 dakika bile olsa tüm dikkatinizi çocuğunuza verdiğinizi hissettirin. Bu, çocuklara her zaman güvenli bir limanları olduğu duygusu aşılar.

-Çocuğunuzu eve hapsetmeyin. Onlarla spor yapın, yürüyüşe çıkın. Egzersiz, stres hormonu salgısını azaltmasına yardımcı olur.

UYKUDAN 1 SAAT ÖNCE CİHAZ KULLANIMINI YASAKLAYIN

-Uyku saatinden en geç 1 saat önce ekranlı tüm cihazların kullanımını yasaklayın. Çünkü gelişim çağındaki uyku kalitesi, çocuğun sağlıklı karar vermesinde önemli rol oynuyor.

-Çok kolay ödüllendirmeyin. Ertelenmiş mükafatlar, her şeye kolay ulaşamayacağını öğrenmesine yardımcı olur.

GÜNÜNÜN NASIL GEÇTİĞİNİ SORUN

-Her günün sonunda onlara günün nasıl geçtiğini sorun. “Okul nasıldı?” “Bugün ne yaptın?”, “Bugün yeni bir şey öğrendin mi?”, “Seni mutlu eden bir şey yaşadın mı?” gibi basit, sıkmayan sorular seçin. Böylece günlerini gözden geçirmelerini sağlamış olursunuz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal