Güçlü Bir Evlilik İçin 10 Kural

Bir evliliği uzun soluklu ve güçlü kılacak şey romantizmin doruklarında olmak değil, kimi sağlıklı alışkanlıklar edinmektir. İşte bunlardan bazıları...İşte tüm merak edilenler haberimizin detayında...

18.04.2018-17:30 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-17:31) Güçlü Bir Evlilik İçin 10 Kural

Bir evliliği uzun soluklu ve güçlü kılacak şey romantizmin doruklarında olmak değil, kimi sağlıklı alışkanlıklar edinmektir. İşte bunlardan bazıları...İşte tüm merak edilenler haberimizin detayında...

BİRBİRİNİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAMAK

Muhtemelen çoraplarını ortada bırakmasın istiyorsunuz ya da sizin arkadaşlarınızla da kendininkiler gibi iyi anlaşmasını… Ama belki de ilk zamanlar sizi çeken özelliklerinden biri idi lavabodaki saçları fark etmeyişindeki rahatlık. İngiliz Terapist Darren Wilk, “Mutlu çiftlerde gördüğümüz şeylerden birisi partnerlerin birbirlerini değiştirmeye çalışmamaları ve oldukları gibi kabul etmeleridir” diyor. “Birbirlerinin kişilikleri ile çatışacaklarına, olumlu ve çekici taraflarını görüp onları gündemde tutmaya çalışmalılar, sonuçta en başta yakınlaşma ve şu anda birlikte olma sebepleri işte onlar”

TALEPLERİ YAPILACAK İYİLİKLER OLARAK GÖRMEK

Çamaşırları makineden çıkarıp asmak ya da çocuklarla daha sık ilgilenmek, ondan ne istiyor olursanız olun bunu yapması için biraz kandırılmaya ihtiyacı olabilir. “Bunu bir iyilik gibi sunun. ‘işte beni mutlu etmenin yolu’ diyebilirsiniz örneğin, çünkü herkes sevgilisini mutlu etmek ister” diyor Wilk. “İhtiyaçlarınızdan bahsederken ‘istemediklerinizden’ çok ‘isteklerinizi’ dile getirmeye dikkat edin. Çok daha pozitif ve işe yarar olacaktır”

MEMNUNİYETLERİNİZİ DİNLENDİRİN

Eşinize vereceğiniz olumlu destek, motivasyonu için oldukça iyidir ama nedense çiftler bunu genellikle ihmal eder. “İlişki uzmanı Gottman’ın bir araştırmasına göre, çiftlerin gündelik hayatta negatif zamanlara karşı 20 pozitif anı vardır: paylaşılan bir bakış, kompliman ya da dokunuş” diyor Wilk. Ona günde en az 3 kez olumlu bir şey söyleyin ve bunu yaparken spesifik olun. Mesela ‘iyi bir baba’ olduğunu değil, ‘neden iyi bir baba olduğunu’ söyleyin.

POZİTİF OLANA ODAKLANIN

Mutsuz çiftler negatif düşüncelere sıkışıp kalmıştır” diyor Wilk. “Aradığınızı her zaman bulursunuz. Eğer eşinizin sizi rahatsız eden bir davranışına odaklanırsanız onu, mutlu edene odaklanırsanız onu görürsünüz.” Zihninizin içinde olup bitenleri kontrol etmek tamamen sizin elinizde, o yüzden sizi sinirlendirecek bir şeyle karşılaşsanız bile, aklınıza hemen kalbinizi ısıtacak bir davranışını getirip tartışma ve tatsızlıkları önleyebilirsiniz.

GEÇMİŞE YOLCULUK

Mutlu çiftler geçmişte yaşadıkları tatsızlıkları unutup, güzel zamanlarına yoğunlaşmayı seçiyor” diyor Wilk. Konuşarak anıları yeniden yaşatmak, aslında sizin zihniyet değişiminize sebep olur ve onu nasıl gördüğünüz ve ilişkiye dair düşünmenizi sağlar. İlişkinizin bir desteğe ihtiyacı olduğunu hissettiğinizde şu egzersizi deneyin: İlk birlikte olmaya başladığınız günlerin unutulmaz anlarını ya da tüm ilişkinizin en güzel zamanlarını hatırlayın, ayrıntıları dillendirin ve neden birlikte olmayı tercih ettiğinizin farkına bir kez daha varın.

DÜŞMANLA İŞBİRLİĞİ YAPMAYIN

Bazı zamanlarda aksini de düşünseniz, eşinize tam destek vermelisiniz. Misal iş yerinde kendisine verileceğini düşündüğü promosyon bir başkasına verildiği zaman ‘belki de yeterince çaba harcamadın’ demek yerine, ‘senin için zor olmalı’ demelisiniz. Mutlu bir ilişkinin tarafları ne zaman susmaları ve karşı taraf için orada olmaları gerektiğini bilir.

ÇOK FAZLA GEVŞEMEYİN

Güven ve bağlılık bir ilişkinin olmazsa olmazlarıdır ama bu demek değildir ki ilişkinize hiçbir şey olmaz diye kendinizi salabilirsiniz. “ilişkiler kırılgandır, bu yüzden günümüzde boşanmalar evliliklerden fazla oranda” diyor Wilk. İlişkinizden memnun iseniz, onun sürmesi için çaba harcamaya, beslemeye devam etmelisiniz. “Mutlu çiftler flört etmeye devam eder”

BAĞLANTI RİTÜELLERİ

Tek geceliğine birlikte dışarı çıkmak değil sadece, mutlu çiftlerin gündelik ritüelleri vardır” diyor Wilk, “Akşamları birlikte yemeğe oturmak ya da haftada bir geceyi film izlemeye ayırmak gibi”. Ve bunlar bir çift olduğunuzu unutmamanızı sağlayacaktır. Siz sadece bir takım değil, aynı zamanda birbirini seven ve birlikte bir şeyler yapmaktan zevk alan sevgililersiniz.

DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞTIĞINI FARK EDİN 

Mutlu birlikteliklerdeki bireyler, eşi dikkat çekmek için bir şey yaptığında fark ederler. Araştırmalara göre, eşinin davranış ve mimiklerinin farkında olan çiftler boşanmaya daha az yatkın oluyor. Demek ki ayrıntılara dikkat etmeli ve eşinizin iletişim ihtiyaçlarına karşılık vermelisiniz. Alışverişe gidiyorsanız ve size çocukluğunda çok sevdiği bir şekerlemeden bahsediyorsa, onu dinlediğinizi ve önemsediğinizi göstermek için o şekerlemeyi alın ve ona götürün.

KÜÇÜK ŞEYLER

Söz konusu ilişki ise ‘Üzerime düşeni yapıyorum, faturaları ödüyorum, yaz tatilline gidiyoruz, çocuklarla ilgileniyorum’ vs gibi çıkışlar yapamazsınız. Hayatınızı birlikte geçirmeye karar verdiğiniz insan için sadece sorumluluk olarak gördüklerinizi yapmakla mı yetineceksiniz? Yoksa ortada hiçbir sebep yokken ona sarılacak, yanında olacak, şımartacak mısınız? “Üstelik sürekli aşık hissetme zorunluluğunu da bir kenara bırakmalısınız. Evlilikler güven, bağlılık ve birbirini tanımakla ilgilidir. İlişkiniz sürecek ve ihtiyacınız olan da budur” diyor Wilk.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal