Guatr Hastalığını Önlüyor? Deniz Börülcesinin Göz Ardı Edilen Faydaları

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin içeriğe sahip olan deniz börülcesi vücuttaki iltihabın sökülmesine de yardımcı oluyor. Deniz börülcesi ne zaman tüketilmeli? Guatr hastalığını önler mi? Deniz börülcesinin faydaları neler? Bu değerli besini tüketmeniz için sebepleri sizin için sıraladık.

30.04.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-11:53)

Kurşun otu ya da tuzlu ot olarak da halk arasnda bilinenen deniz börülcesinin insan sağlığına olan yararları saymakla bitmiyor. Yaz aylarında daha fazla tüketilmeye başlayan deniz börülcesi vücuttaki tüm iltihabı söküp atıyor.

GUART HASTALIĞINI ÖNLÜYOR

Deniz börülcesi içeriğindekş tuz oranı sayesinde vücuttaki tuz oranını dengelenmektedir. Vücuttaki tuz eksikliği lenflerin çalışmasını engeller. Bu da guatr gibi ciddi hastalığa zemin oluşturur. Deniz börülcesi bu özelliği dolayısıyla ortaya çıkan guatr şiddetini de azaltır. 

VÜCUTTAKİ İLTİHABI ATIYOR 

Deniz börülcesi içerisindeki bol miktarda tuz mineralleri sayesinde vücuttaki iltihabı atmaya yardımcı olur. Hem yemek hem de salata olarak tüketilen bu besin zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda vücudu yenileyen deniz börülcesi oldukça yararlı bir besindir. 

CİLDİ CANLANDIRIR

Deniz börülcesi aynı zamanda vücuttaki hücreleri de yenilediğinden cilt daha parlak ve canlı görünmektedir. 

YEMEDEN ÖNCE TATLI SUDA BEKLETİN 

Börülce yukarıda da bahsettiğimiz gibi oldukça tuzlu bir besindir. Bu nedenle tüketilmeden önce mutlaka tatlı suda bekletilmelidir. Aksi taktirde zehirlenme, alerji, sindirim sorunlarına neden olabilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal