Gribe Karşı Ketojenik Diyetle Korunun

Gribe karşı mevsimsel önlemlere almak ve korunmak adına bazı şeyler yaparız. Bunların arasında beslenme düzenimizde değişikliğe gitmek ve alışkanlıklarımızı değiştirmek yer alır. Peki bunu nasıl sağlarız gelin birlikte bakalım.

18.11.2019-12:25 - (Son Güncelleme: 18.11.2019-11:56)

Yale Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, sonbahar ve kış mevsimlerinin korkulu rüyası gribi engellemek için ketojenik diyetin etkili bir yöntem olabileceği gözlendi.

Araştırmada ketojenik diyetin, akciğerin hücre duvarlarında mukus üretip virüsü daha kötü hale gelmeden hapseden T hücrelerinin (bağışıklık sistemi hücreleri) salınmasını tetiklediği de ortaya çıktı.

KETOJENİK DİYET NASIL KORUR?

Ketojenik diyet, düşük karbonhidrat ve yüksek yağ barındıran bir beslenme şeklidir. Ketojenik diyette vücudun glikoz üretmesine neden olan karbonhidratlardan tamamıyla uzak duruluyor. Bu sebeple kilo vermek ve yağ yakmak adına bir hayli etkili bir diyet.

Ketojenik diyet yapan kişiler et, yapraklı yeşillikler ve çeşitli sebzeler, tam yağlı süt ve süt ürünleri, kuruyemiş ve çekirdekler, avokado ve orman meyveleri ile hindistan cevizi gibi sağlıklı olan yağları tüketebiliyor. Buna karşın pirinç ve buğday da dahil olmak üzere tahıllar, şeker, bal ya da akçaağaç şurubu, çoğu meyve, patates ya da tatlı patates tüketemiyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal