Gözenekleri Küçültmek İçin Tavsiyeler

Yüzümüzde birçok nedenden dolayı oluşan gözeneklerin genişlemesi, por denilen rahatsız edici sorunlara yol açar. peki gözenekler nasıl sıkılaşır?

06.02.2019-15:43 - (Son Güncelleme: 06.02.2019-15:38) Gözenekleri Küçültmek İçin Tavsiyeler

Yüzümüzde birçok nedenden dolayı oluşan gözeneklerin genişlemesi, por denilen rahatsız edici sorunlara yol açar. peki gözenekler nasıl sıkılaşır? İşte yanıtı...

Gözenekler Neden Genişler?

Cildin yağlılık oranı ve genetik özellikleri gözeneklerin genişlik derecesinde etkili rol oynar. Yaş ilerledikçe deri elastikiyeti azalır ve bu da gözeneklerin genişlemesine sebep olur. Ayrıca aşırı terleme, çeşitli ilaçlar, yoğun kıvamlı kapatıcılar ve makyaj ürünlerinin bir kısmı gözeneklerin genişlemesine neden olur. Gözeneklerin genişliği ve içinde oluşan birikimler cilde kötü bir görüntü verir. Sürekli tekrar eden sivilceler ve kızarıklık problemi ortaya çıkar.

Gözenekler Nasıl Sıkılaşır?

Gözenekleri küçültmek için öncelikli olarak bir dermatologla gidilmesi gerekir. Gözenekleri küçültmek için sorun yaşanan bölgenin düzenli olarak temizlenmesi, lokal olarak A vitamini içeren ürünler, glikolik asit ve salisilik asit içeren soyucular kullanılabilir. Bu ürünler, ciltte keratin hücrelerinin oluşumunu azaltır, kolajen yapımını uyararak gözeneklerin daralmasını yardımcı olur. Bunun yanında kremlerin etkisiz kaldığı vakalar için lazer terapi yöntemleri kullanılır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal