Gözenek Problemi Yaşıyorsanız Bu Önerilere Kulak Verin!

Hemen herkes gözenek probleminden şikayetçidir. Zaman içerisinde gelişen ve geri dönüşü olmayan bu cilt problemini kontrol altına almak ise sizin elinizde. Peki, gözenekleri küçültmek için ne yapmak gerekir? Gözenek problemini kontrol altına almak mümkün mü? Detaylar haberimizde…

30.06.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-16:14) Gözenek Problemi Yaşıyorsanız Bu Önerilere Kulak Verin!

Cildin dışarıdan nefes almasını sağlayan hücrelere gözenek denir. Bu gözeneklerin içi dolduğu zaman ciltte kirli ve yağlı bir görüntü oluşur. Bu kötü görüntünün oluşmaması için gözeneklerin sıkılaştırılması gerekir. İşte gözenekler hakkında merak edilenler…

ASLINDA GÖZENEKLER KÜÇÜLMEZ

Gözenek büyüklüğü genetik, hormonlar, yaş, kirlilik ve sebum seviyeleri gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak belirlenir. Tüm bu faktörler gözenek büyüklüğünün görünümünü etkilese de, gözeneklerin yapısı küçülmeye ve eskiye dönmeye elverişlidir.

Uzmanlar, gözeneklerin büyük görünmemesi için genellikle cilt tonunun ve yoğunluğunun artırılması gerektiğini belirtmektedir. Ciltteki kolajen ve elastikiyet ne kadar az ise gözeneklerde o kadar gerilir ve görünür hale gelir. A ve C vitaminlerine sahip olan topikal cilt bakımları da esnekliği artırmaya yardımcı olabilirsiniz.

GÜNEŞ DURUMU KÖTÜLEŞTİREBİLİR

Yüzümüzde yaklaşık 20.000 gözenek bulunmakta. Daha yüksek bir sebum aktivitesi, daha büyük bir gözenek boyutuyla ilişkili olma eğiliminde...

Özellikle yaz aylarında fazla güneşe maruz kalmak cilde zarar verir, artan yağ oranı ve sebum oranı gözeneklerin tıkanmasına ve daha belirgin hale gelmesine neden olur.

Güneşe maruz kalmak, kolajenin parçalanmasına, elastikiyetin kaybolmasına ve gözeneklerin genişlemesine neden olan yıkıcı enzimlerin seviyesini artırır.

CİLT TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ

Gözeneklerin büyümesini ve tıkanıklığın önlenmesi için cildi temiz tutmak gerekir. Uzmanlar, jel bazlı temizleyicilerin tıkanıklığın önüne geçmesinde ve gözeneklerin tıkanmasını önlemede en iyi ürünler olduğunu belirtiyor. Daha derin bir temizlik içinse peeling asitleri içeren ürünlerin tercih edilmesi gerekir.

Salisilik asit gibi beta hidroksi asitler, gözeneklerin içerisinde derinlemesine temizlik yapmak için harika bileşenlerdir. Fakat cildi doğal neminden arındıran ve iltihaplanmasına sebep olan sert asitlerin çok fazla kullanılması, yağlı T bölgesinin ve kuru yanakların ana sebeplerinden biri olabilir.

NEMLENDİRİCİ SEÇİMİ

Nemlendiricilerinizin durumu daha da kötüleştirmemesi için, komedojenik olmayan formülleri seçmeniz gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal