Gözaltı Morlukları İçin Tavsiyeler

Göz altları vücudumuzun en hassas yerleridir. Bu bölgedeki deri çok incedir ve bazı faktörler nedeniyle yıpranır. İşte göz altında oluşan halkalı görünüm ve morluklarla savaşmanız için yapmanız gerekenler...

31.01.2019-09:43 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-09:38) Gözaltı Morlukları İçin Tavsiyeler

Göz altları vücudumuzun en hassas yerleridir. Bu bölgedeki deri çok incedir ve bazı faktörler nedeniyle yıpranır. İşte göz altında oluşan halkalı görünüm ve morluklarla savaşmanız için yapmanız gerekenler...

Yorgunluk, çevresel ve genetik faktörler yüzünden göz altında bazı morluklar oluşur. Bu istenmeyen görüntüden kurtulmanın bazı yolları vardır. İşte o ip uçları...

Çiğ Patates

Patatesi çiğ haldeyken dilimleyip göz kapaklarınıza koyduğunuzda hem gözlerinizdeki şişliği alır hem de göz çevresindeki kararmayı engeller. Aynı şekilde çiğ patatesi ezip suyuyla da göz altlarına kompres yapabilirsiniz.

Kaliteli Uyumak ve Dinlenmek

Cilt bakımınız için en önemli iki şey düzenli ve kaliteli bir uyku uyumak ve stresi bünyeden uzak tutacak meditasyon, yoga gibi etkinliklerde bulunmaktır. İyi uyuyarak ve stresten uzak durarak çok daha diri bir cilde sahip olabilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal iyi bir antienflamatuar ve antioksidandır. Toz zerdeçalı ananas suyuyla karıştırdığınızda ortaya muhteşem bir göz altı morluğu maskesi çıkar. Bu karışımı göz altı morluklarına sürüp 15 dakika bekletip, soğuk suyla yıkayın. Bu işlemi 3-4 gün boyunca düzenli olarak yapın, renk değişimini hemen fark edeceksiniz.

Elma

Elmanın içeriğinde bulunan bir asit bileşeni göz çevresindeki kararmalar üzerinde ciddi anlamda etkilidir. Yine salatalık bakımındaki gibi dilimlediğiniz elmayı göz üstlerinize kapatıp 20-25 dakika bekleyin ve bunu üst üste sık sık tekrarlayın. Aradaki farkı göreceksiniz.

Salatalık Suyu

Salatalık mükemmel bir doğal şifadır. Gözlerinizin üstüne salatalık dilimleri koyabilir ya da salatalık suyuyla kompres yapabilirsiniz. Gözlerinize 3-4 gün bile üst üste uyguladığınızda gözlerinizdeki farkı hemen hissedeceksiniz.

Bol Bol Su Tüketin

Göz altı morluklarını kontrol altında tutmanın en basit yöntemi bol bol su tüketmek ve soğuk suyla göz altlarınıza kompres yapmaktır. Aynı işlemi soğuk sütle de yaparak o bölgedeki kılcal damarları harekete geçirebilir ve renk değişimlerini önleyebilirsiniz.

Gül Suyu Maskesi

Bir miktar soğuk süt ve gül suyunu karıştırın. Bu karışıma batırdığınız makyaj pamuklarınızı gözlerinizin altına yerleştirin ve en az 15-20 dakika bekletin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal