Göz Sağlığını Tehlikeye Sokuyor!

Gözler hayata bağlanmamızı sağlayan en önemli organlardan biridir. Bunun yanı sıra duygu durumumuzu da açığa çıkaran gözlerimizin sağlığı oldukça önemlidir. Göz makyajı ve temizleme tekniği göz sağlığını tehlikeye sokan durumlar arasında yer alır. Göz sağlığını korumak için ne yapmak gerekir?

13.07.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-14:23) Göz Sağlığını Tehlikeye Sokuyor!

Yüzümüze ilk baktığımızda dikkat çeken gözlerimiz, hayata bağlanmamızı sağlayan en önemli organımızdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, göz makyajı ve temizliği hakkında dikkat edilmesi gerekenlere değinerek önemli bilgiler paylaştı. İşte detaylar...

GÖZ MAKYAJI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Göz makyajı tekniklerinden ziyade göz makyajı yaparken dikkat edilmesi gerekenlere değinmek gerekir. Öncelikle makyaj için güvenilir markalar tercih edilmeli ve özellikle göz için olan ürünlerin kişiye has olması gerekir.

Herhangi bir göz enfeksiyonu geçirildiğinde ise kullanılan tüm ürünlerin değiştirilmesi de oldukça önemlidir. Özellikle rimel sürerken kirpiklerin dış kısmına uygulanması, kesinlikle göz ile temastan kaçınılması gerekir. Çünkü göz içerisine uygulanan boya gözün iç kısmına ulaşarak gözyaşı sıvısına karışır ve gözümüzü nemlendirerek korumaktan görevli olan gözyaşı kalitesini bozar. Bu durum da görmeyi bulanıklaştırarak enfeksiyona yol açar.

Ayrıca bu durum, kontakt lens kullanan kişilerde ciddi kornea hastalıkları hatta ülserlerine zemin hazırlar. Kirpiklerin iç kısmına uygulanan makyaj ürünleri burada bulunan salgı bezleri uçlarının tıkanmasına da neden olarak arpacık olarak bilinen göz kapağı enfeksiyonlarına da neden olabilir.

UYUMADAN KALINTILARI TEMİZLEYİN

Göz makyajı yapan kişilerin mutlaka gece uyumadan önce makyajını iyice temizlemesi gerekir. Bunun için ilk olarak makyaj temizleme solüsyonlarından yararlanılması daha sonra göz çevresindeki kalan tüm toksik maddelerin göze zarar vermeyecek losyonlar ile temizlenmesi gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal